SRBIJA UZDIŽE SVOJ BREND! Vlada daje novac Exitu u narednih šest godina

 

Finansijsku injekciju Exitu Vlada Srbije davaće narednih šest godina da bi se omogućilo stabilno finansiranje festivala, njegovo dalje širenje i značajno učešće u projektima poput kandidature Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2021.

Vlada Srbije će narednih šest godina finansijski podržavati Exit festival, saopštili su  premijer Alekasandar Vučić i Dušan Kovačević, direktor tog festivala, kojem će stabilno finansiranje omogućiti dalje širenje i značajnije učešće u projektima poput kandidature Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2021.

Premijer je potvrdio da će ugovor o saradnji i podršci Exitu na tri plus tri godine biti potpisan narednih dana, na njegovo veliko zadovoljstvo, jer su ga svetske nagrade tog omladinskog festivala učinile ponosnim i kao građanina i kao presdednika vlade.

Učinili ste nas još jednom ponosnima zbog rezultata koje ste postigli i činjenice da ste Srbiju stavili na posebno mesto i podigli njen ugled u Evropi i svetu”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sastanaka sa predstavnicima ovog festivala i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

On je rekao da će Exitu taj novac od Vlade Srbije koristiti kako bi najbolje organizovali taj festival.

Vučić je rekao i da je zadovoljan što je vlada već pomogla ovom festivalu 2012. godine, kada je bio gotovo “na izdisaju”.

Prema njegovim rečima, razvoj Exita je značajan i za mlade, i za podizanje turističke ponude i prihoda Srbije, uz razvoj putne infrastrukture, što ima rezultata i u većem zapošljavanju mladih i punjenju budžeta.

Direktor festivala je Kovačević je, uz zahvalnost vladi za podršku, ukazao veliki značaj stabilnog finansiranja, jer veliki turistički operateri dugoročno planiraju širenje tržišta i veoma im je važna stabilnost partnera poput ovog festivala.

Kovačević je podsetio da je, prema nekim istraživanjima, Exit prethodnih godina doprineo sa 150 miliona evra budžetu.

IZVOR: Telegraf

 

 

 

Avatar photo

Autor: Igor