Stari piratski radio brod pretvoren u noćni klub

 

Brod koji je prvobitno bio dom holandske piratske radio stanice ‘Radio Veronica‘ još u 60-im i 70-im godinama, i koji je korišćen za nezavisnu emisiju ove radio stanice, nedavno je pretvoren u najnoviji klub u Amsterdamu koji se nalazi u NDSM priobalju, pod nazivom noorderschip.

Još 1973. godine, brod je izgubio sidro u oluji i na kraju navela holandsku vladu da zatvori popularni ilegalni radio. Nakon zatvaranja radio stanice, brod je korišćen kao putujuća diskoteka i otišao je na različite lokacije širom sveta do kraja 70-ih. Preuređeni brod je opremljen terasom, restoranom, dnevnim prostorom za događaje, Funktion One zvučnim sistemom i plesnim podijumom koji sa nalazi ispod vode na trupu broda.

Događaj još nije objavljen, ali kreativni direktor noorderschipa David Cornelissen rekao je za Resident Advisor da se nada da će mesto koristiti za fokusiranje “na lokalne inicijative i kolektive kojima je i dalje potrebno mesto u Amsterdamu”. Dugačak 50 metara i kapaciteta 300 ljudi Cornelissen smatra da je važno pronaći “novo mesto za manje inicijative koje traže mesto i ne moraju da brinu o popunjavanju velikih prostora”.

Slike starog broda možete pogledati na slikama ispod.

Izvor: Resident Advisor

 

Avatar photo

Autor: Igor