State of Exit zona, ples, performans, chill zone i još mnogo noviteta na EXIT-u

Kako se muzički program EXIT festivala 2013 polako kompletira, vreme je da vam otkrijemo nesvakidašnje i zanimljive performanse i događaje koje smo pripremili za vas. Od raznih tipova plesa, preko posebno osmišljenih zona za uživanje do interaktivnih događaja koje će publiku pozvati da aktivno učestvuju u festivalu.
State of EXIT zone na kome će biti predstavljen deo društevnog delovanja festivala, smešten na atraktivnoj lokaciji Petrovaradinske tvrđave, kao najviše mesto festivala, simbolično će predstavljati Partenon ovogodišnjeg EXIT-a.

Smeštena preko puta Reggae bine, ovu zonu činiće  Agora stage,  SAE institut
radionice, Sajam nevladinih organizacija – Place to MOVE, Art Platz, Tesla corner,
Azalai i Relay chill zona.
Uz Tesla corner, gde će biti predstavljeni mladi istraživači sa atraktivnim ekperimentima i interaktivne radionice koje će voditi vrhunski predavači sa SAE instituta, jednog od najvećih svetskih fakulteta za oblasti kreativnih industrija, obrazovni deo zone činiće i  bina  Agora. Biće to  prostor za razgovore, prezentacije, dijalog i diskusiju gde se u festivalskoj atmosferi i neformalnom ambijentu govori o temama od društevnog značaja za mlade.

U delu State of EXIT zone deo za inspiraciju su Art Platz, svojevrsna izložba na otvorenom koja će predstaviti nezavisne novosadske autore, umetnike i dizajnere, a kojima će se pridruziti i Mladi dizajneri Balkana – predstavnici Miksera iz Beograda kao i Sajam nevladinih organizacija Place to MOVE sa više od 50 organizacija iz regiona koje će tokom četiri festivalska dana predstaviti svoje projekte i programe. Povezujući inspirativni sa muzičkim delom zone, posetioci festivala će imati priliku da čuju muzičare različitih nacija koji u jedinstvenom  Azalai muzičkom karavanu kombinuju afričke ritmove uklopljene sa evropskim melodijama i na taj način kroz zajedničku saradnju stvaraju, improvizuju i izvode neponovljiv muzički doživljaj.
Pored navedenih sadržaja i  muzičkog programa koji će slediti posle tribina, radionica i prezentacija, State of EXIT zone je obezbedio i prostor za opuštanje i relaksaciju.

CK13 biblioteka na otvorenom, razmena ploča i bedževa, zabavljanje sa video igrama koje je razvio nagrađivani novosadski game development studio  Mad Head Games, kao i Relay masažu.

Pored State of Exit zone, na tvrđavi ćemo  uz aktivnu zabavu imati priliku i da se odmorimo i da uživamo. Jedna od veoma specifičnih chill zona je svakako Eureka koja će se predstaviti sa novim konceptom chill out zone koja kombinuje interaktivni dekor i svetleći i šareni ambijent. Ovaj sjajni chill stage nalaziće se pored Latino bine, gde će posetioci uživati i u pogledu na Dunav i grad.

Plesovi koji će definitivno zainteresovati veliki broj publike biće  Pole dance koji predstavlja inovativan, provokativan i ukusan nastup devojaka na latino stage-u koje su jedine u Srbiji koje se bave ovim sportom i veoma poseban Baletski performans, koji će takođe publiku ostaviti bez daha.
Posetioci EXIT festivala će imati priliku i da posete i jednu od najlepših galerija u Novom Sadu tako što će biti organizovan i obilazak Matice srpske pod nazivom Take a brake, feel the art in the Gallery.

Na EXIT festivalu koji će obilovati različitim sadržajima, predstaviće se i  Makeover @EXIT koji  će se nalaziti na Crossroad stage-u, gde će svi posetioci imati besplatnu frizuru i šminkanje.

Interaktivan događaj na koji posebno želimo da skrenemo pažnju posetiocima je svakako  Dobro drvo tokom koga će  se učesnici i posetioci EXIT festivala iz svih delova sveta uključiti u ideju ozelenjavanja Srbije doniranjem stabala. Ideja je da posle određivanja lokacije, izvođači zasade svoje „Dobro drvo“ i time obeleže početak formiranja EXIT-ove urbane šume. Svi posetioci imaće priliku da doniraju svoje personalizovano stablo koje će biti zasađeno na prostoru urbane šume i koje će ih čekati 2014. godine ili svaki drugi put kada ponovo posete festival.

Avatar photo

Autor: Igor