SVE JE SPREMNO ZA VELIKI HUMANITARNI DOGAĐAJ “MAD IN BELGRADE”

Pripreme za veliki humanitarni događaj MAD in Belgrade se privode kraju po planu i park kod Muzeja savremene umetnosti će sutra dočekati prve posetioce već u podne, kada počinje program. Svi veliki radovi su završeni, sva neophodna dokumentacija je obezbeđena i danas se još radi na kozmetičkim doterivanjima i probi svetla.

Sav prihod od ulaznica od prvog dana festivala biće uplaćen za pomoć nastradalima od poplava, a zajedničkom akcijom MAD festivala i Fonda B92 omogućen je slobodan ulaz do 18h za sve koji doniraju paket pelena za bebe raseljene iz poplavom ugrozenih područja. Volonteri Fonda B92 prikupljaće pelene na ulazu u festival.

Festival MAD in Belgrade će i sav prihod od ulaznica od prvog dana festivala uplatiti za pomoć nastradalima u poplavama.

Fond B92 se sa zadovoljstvom priključuje humanitarnoj akciji MAD festivala za pomoć žrtvama poplava u Srbiji. Više hiljada trudnica, majki, beba i nekoliko hiljada dece je evakuisano iz poplavljenih područja Srbije. U ovoj situaciji posebno je ugroženo zdravlje najmlađih stanovnika Srbije, beba i male dece, što nas obavezuje da iskustvo stečeno u aktivnostima Bitke za bebe još jednom uposlimo za dobrobit dece i roditelja. Pozivamo vas da u toku dana donosite pelene punkt Fond B92 na ulazu na festival i tako urgentno pomognete bebe i njihove roditelje kao i da donirate novac za hitnu nabavku najpotrebnijeg“, izjavio je Veran Matić, predsednik UO Fonda B92.

Veliki broj muzičara koji nastupaju na festivalu pridružio se apelu za pomoć ugroženima od poplava. Pop diva Neneh Cherry poslala je video poruku kao i reči podrške. „Moje srce je uz sve momke i devojke koji se bore sa suzama, da bi napravili nešto pozitivno nakon ove strašne tragedije koja je zadesila vaše sunarodnike i vašu divnu zemlju. Šaljem vam vibracije ljubavi i isceljenja, i daću sve od sebe da pridobijem što više ljudi da vam pomognu u vašoj akciji za prikupljanje fondova zbog ove nesreće. Šaljem vam svu ljubav sveta!” – napisala je Neneh.

MAD in Belgrade će se održati 24. i 25. maja u parku kod Muzeja savremene umetnosti. Tokom dva dana publici će predstaviti preko 100 izvođača na spektakularno dizajniranim stejdževima, uz najbolje ozvučenje na svetu VERO Funktion-One, lavirint, maske i najznačajniji medij na svetskoj elektronskoj muzičkoj sceni – Boiler Room.

Ulaznice po promotivnoj ceni od 1.200 dinara za jednodnevnu i 2.000 dinara za dvodnevnu ulaznicu su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji i regionu. Na dugoj listi izvođača su Neneh Cherry, kojoj će ovo biti prva poseta Beogradu, najbolji svetski DJ na Resident Advisor listi za 2013. godinu Dixon, trojac WhoMadeWho, Tonny Allen, jedan od najcenenijih afričkih bubnjara, i to u sasvim posebnom electro-jazz izdanju, uz pratnju saksofoniste Jimi Tenora, Omar S, zvezda detroitske scene i mnogi drugi.

Sve o festivalu možete saznati na www.madinbelgrade.com.

Pratite MAD in Belgrade na:

W: www.madinbelgrade.com

FB: http://www.facebook.com/madinbelgrade

INSTA: http://instagram.com/madinbelgrade/

TW: http://twitter.com/MADinBelgrade

FLICKR: http://www.flickr.com/madinbelgrade/

 

Avatar photo

Autor: Igor