SVE VIŠE MLADIH SE OSEĆA USAMLJENO, PROTIV ČEGA SE BORE ALKOHOLOM I DROGAMA!

 SVE VIŠE MLADIH SE OSEĆA USAMLJENO, PROTIV ČEGA SE BORE ALKOHOLOM I DROGAMA!

Čak 54% Britanaca starih između 18 i 24 godine oseća se usamljeno, a čak 21% se opija i drogira najmanje jednom nedeljno.

Iako uživanje u opijatima smemo logično povezivati s kontekstom zabave i druženja, u kakvom apsolutno nisu nužni, ali u kojem se itekako često nalaze, čini se kako se alkohol i droge sve češće koriste i u skoro dijametralno suprotnom okruženju. Naime, prema nedavno objavljenim rezultatima ankete zdravstveno-društvene organizacije Turning Point, čak 54 posto mladih Britanaca koji imaju između 18 i 24 godine oseća se usamljeno.

Kakve to veze ima sa drogama i pićem? Prema istoj anketi, čak 21% mladih iste dobne skupine poseže za opijatima barem jednom nedeljno pa su pojedini analitičari došli do zaključaka kako ti podaci moraju biti povezani. Veza samoće i povećanog korišćenja droge nije posebno nova: još 2016. godine istraživanje objavljeno u Journal of Depression and Anxiety pokazalo je kako povećane razine “hronične društvene usamljenosti” vode do češće ga rekreativnog drogiranja kod mladih.

S obzirom na to da drogiranje i opijanje očito predstavljaju ozbiljne probleme. Jane Wright, šefica odela za zloupotrebu droga Turning Pointa, kaže: “Društvene mreže često su i blagoslov, ali i prokletstvo, jer svi izgledaju kao da se sjajno zabavljaju, pa se u onih koji to ne čine javlja još izraženiji osećaj izolovanosti.

Nije stoga čudo da se spas ili rešenje traže gde god, pogotovo u lako dostupnim opijatima, ali prilično smo sigurni da se u njima oni ipak ne nalaze. Pazite na sebe.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor