„SVEMIRSKI“ TRIO ABOVE&BEYOND PO PRVI PUTA DOLAZI U ZAGREB!

 „SVEMIRSKI“ TRIO ABOVE&BEYOND PO PRVI PUTA DOLAZI U ZAGREB!

Photographer: www.lukedyson.com

Ljubitelji elektronske muzike iz celog regiona imaće prilike uživati u veličanstvenom nastupu legendarnog tria na ovogodišnjem LMF Festivalu.

Zagreb će i ove godine biti domaćin jednom od najvećih elektronskih muzičkih događaja u regionu – LMF festivalu. Festival je poznat po svojoj raznolikosti izvođača i privlači veliki broj ljubitelja elektronske muzike iz celog sveta. Ove godine u novom ruhu sa još više atrakcija dovodi i potpuno nove izvođače, kako bi svojim posetiocima pružili iskustvo za pamćenje u svakom smislu. 

Jedno od iznenađenja festivala je nastup poznatog tria Above & Beyond, koji će prvi put zapaliti pozornicu Zagreba. Ovaj trio sastavljen je od trojice talentovanih muzičara: Paava Siljamakija iz Finske, Jona Granta iz Engleske i Tonyja McGuinessa iz Irske. A njihov hit “Buzz” čak je osvojio i svemir – milijarder Sir Richard Branson odabrao je upravo tu pesmu za lansiranje u orbitu prilikom svog leta na raketi Virgin Galactics Spaceship2. Takođe imaju i svoj radio show “Group Therapy Radio”, koji svakog petka privlači miliona slušatelja širom sveta. 

Njihovo zajedničko muzičko putovanje traje preko 20 godina, a njihov uticaj na svetsku elektronsku scenu je neizmerno velik. Above & Beyond su poznati kao vrhunski producenti muzike i DJ-evi. Njihova saradnja sa muzičkim velikanima poput Madonne i Radioheada, čije su hitove remiksovali, svrstava ih među najcjenjenije i najtraženije umetnike elektronske muzike. 

Karijera legendarnog tria obeležena je brojnim uspesima i priznanjima. Čak dva puta bili su nominovani za prestižnu muzičku nagradu Grammy za pesme “Northern Soul” s Richardom Bedfordom i “We’re All We Need” s Zoë Johnston. Njihov rad je hvaljen od strane medija i kritičara širom sveta. Renomirani britanski muzički časopis Q Magazine opisao ih je kao “najveći kultni bend na svetu”.

Above & Beyond su izuzetno traženi izvođači koji su rasprodali koncerte na najprestižnijim svetskim binama poput: Madison Square Gardena u New Yorku, The Hollywood Bowla, Sydney Opera Housea i mnogih drugih. Ove godine za njihov nastup ne morate daleko putovati, a neupitno je da će prirediti apsolutni spektakl i na stage-u LMF-a. 

Njihov dolazak na LMF festival u Zagrebu biće nezaboravan trenutak za sve ljubitelje elektronske muzike. Svi koji će prisustvovati njihovom nastupu imati će priliku doživeti magičnu atmosferu koju samo Above&Beyond mogu stvoriti. 

Već treću godinu za redom LMF Festival nam donosi iskustvo za pamćenje, a cela produkcija je u rangu sa svim velikim svetskim festivalima. Above&Beyond, Adam Beyer,  Artbat, John Summit, Camelphat, Anfisa Letyago, samo su deo velikana elektronske scene, koji će predvoditi treće izdanje LMF festivala, od 15.-17. juna na Jarunu.

Lista svih izvođača koji će od 15.-17.06.2023. rasplesati publiku na najvećem zagrebačkom open air festivalu pogledajte ovde

Ulaznice za nadolazeće spektakularno izdanje LMF-a možete nabaviti na https://lmffestival.com/

Avatar photo

Autor: Igor