NAGRADNA IGRA :: Vodimo vas na veliki APGRADE WEEKEND!

 
Nakon što je protekle dve godine bio kulminacija letnje sezone velikih događaja pod otvorenim nebom, ovogodišnji, treći po redu Apgrade Weekend trajaće tri dana, od 7. do 9. septembra, u dobro poznatom rovu ispod Vojnog muzeja na Kalemegdanu.
 
Svoj dolazak je lično potvrdio i jedan od lidera globalnog tehno pokreta Sven Väth, i to nakon što je pogledao prošlogodišnji “aftermovie”, uz želju da njegov prvi beogradski open-air bude upravo Apgrade Weekend! U Beograd iz Berlina dolaze i tamošnji elektronski giganti Modeselektor, a pridružiće im se i Michael Mayer, vanserijski DJ i osnivač kultne etikete Kompakt! Ovoj listi hedlajnera početkom jula će se zvanično pridružiti i trenutno jedan od najtraženijih svetskih izvođača, a čija je veza sa ovdašnjom publikom posebno bliska! Od četvrtka uveče do nedelje ujutro, slušaćemo i setove nove generacije dolazećih zvezda koje predstavljaju Amelie Lens, Konstantin Sibold i Vril, dok će ispred domaće scene za DJ pult da stanu Tijana T, Marko Milosavljević, Nikola Vemić, Stevie Whisper i Vlada Janjić. Ograničena količina trodnevnih kompleta po prvoj ceni od 1890 din za Parter i 2990 din za VIP Terasu, u prodaji je na svim blagajnama i putem sajtova Gigstix.com i Eventim.rs.
 
Apgrade Weekend 2016 – The Aftermovie:
 

 
Kada posle 50. rođendana svetska javnost i klaberi širom planete konstantno navode da je na vrhuncu karijere koja uvek ide dalje i više, onda znamo da to može samo neko krajnje izuzetan, neko koga sa najiskrenijom emocijom zovu Papa Sven. Rekorder po dugovečnosti na Ibici (18 sezona Cocoon žurki) i osnivač jedne od najvažnijih izdavačkih kuća u istoriji elektronske muzike, Sven Väth je autor neprolaznih numera kao što su “Electrica Salsa” ili “Accident in Paradise”, i što je najvažnije, DJ u izvornom značenju reči, mozda i jedini među svetskim zvezdama koji je tokom 30 godina karijere celim svojim bićem uvek bio uz publiku.
 
Nakon što su čuli kako je prošle godine rov osvojio njihov kolega Recondite, za Apgrade Weekend su se zainteresovali i Gernot Bronsert i Sebastian Szary, tandem iza legendarnog imena elektronske muzike – Modeselektor. Osim što su omiljeni sastav Thoma Yorka, Modeselektor su jedan od najvećih muzičkih simbola Berlina i njegovog nesputanog rejverskog karaktera, a dolaze pravo iz središta tamošnje scene, sa etikete BPitch Control, odakle su zajedno sa Apparatom lansirali i supergrupu Moderat. Na Kalemegdan dolaze sa po mnogo čemu izuzetnim DJ setom, kojim su nedavno oživeli duh 90-ih u berlinskom Boiler Roomu!
 
Michael Mayer je DJ sa iskustvom koje obuhvata nebrojene nastupe na vodećim svetskim klupskim i festivalskim destinacijama dok njegova izdavačka kuća Kompakt svojim zvukom dominantno oblikuje muzičke trendove posednje dve dekade. U Beograd dolazi u okviru svetske turneje povodom upravo objavljenog miks albuma za DJ Kicks serijal, koji pored obilja budućih klasika i Mayerove nove produkcije, završnicu prepušta remiksu za Jona Hopkinsa, koji potpisuje upravo Moderat.
 
Na Apgrade događajima u Beogradu u prethodne dve godine slušali smo uživo nastupe brojnih vodećih izvođača globalne elektronske scene kao što su Sven Väth, Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Dixon, Tale of Us, Ben Klock, Marcel Dettmann, Chris Liebing, Loco Dice, Miss Kittin, Recondite, Guy Gerber, Function, Agoria, Efdemin, Mathew Jonson i mnogi drugi.

NAGRADNA IGRA: 

DELIMO VAM 6×1 KARTU ZA SVA TRI DANA FESTIVALA, a vaše je kao i uvek do sad, da šerujete ovaj članak na vašim facebook profilima, lajkujete naš instagram profil ako niste do sad, pošaljete nam vaše ime i prezime sa naznakom za APGRADE WEEKEND. Nagradna igra traje do srede uveče kada ćemo izabrati srećne dobitnike.

Avatar photo

Autor: Igor