SVEN VÄTH NAJAVIO NOVI ALBUM, IZLAZI U FEBRUARU!

 SVEN VÄTH NAJAVIO NOVI ALBUM, IZLAZI U FEBRUARU!

To mu je prvi solo album u gotovo 20 godina…..

Sven Väth najavio je izlazak svog prvog solo albuma u gotovo 20 godina. Zvaće se ‘Catharsis’, a biće ujedno i 50. album objavljen na njegovom labelu Cocoon Recordings.

‘Catharsis’ izlazi 25. februara, a singl ‘Feiern’ sa albuma, objavljen je još u septembru.

Album je ko-producirao Gregor Tresher, a inspirisan je Väthovim zanimanjem za fizičke i duhovne procese koji se događaju kada plešemo.

“To su područija u koja se uranjamo kako bismo iskusili sopstveni misticizam i ekstazu. Ples je razgovor između tela i duše i duhovno nas povezuje jedne s drugima”, objašnjava. “Moja ideja za ovu ploču bila je postaknuta brojnim kulturnim iskustvima i susretima koje sam imao u životu. Dali su mi snagu da pronađem put, put do sebe.“

Album ima 13 traka a one istražuju sve aspekte Väthovog zvuka. Otvaraju ga teški beatovi a potom se nastavlja razvijati uz synthove i euforične tonove. Melodični elementi su takođe uključeni, dok druga polovina albuma ide i dalje, uključuje gudače, više bubnjeva, minimal techna, synthscapea i emotivnih akorda. Oličenje ‘dobrih vremena, tužnih vremena i vremena nade’.

Album možete naručiti OVDE a listu pesama pogledajte u nastavku.

1. What I Used to Play
2. The Worm
3. The Inner Voice
4. Catharsis
5. Feiern
6. Mystic Voices
7. Being In Love
8. Butoh
9. Nyx
10. The Cranes of Gangtey Valley
11. We Are
12. Silvi’s Dream
13. Panta Rhei

IZVOR: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor