SVETSKO A NAŠE: POSLUŠAJTE NOVI SINGL KOJI POTPISUJU MKDSL I KEZZ

 

Posle sada već poznatog hita i obrade izvorne pesme “Jovka Kumanovka” mlade umetnice Kezz i beogradskog producenta Mkdsl-a, konačno smo dočekali plod njihove nove saradnje!

Nedavno izdat singl “Zdenka” inspirisan je radom dve žene koje su značajno uticale na rad ova dva umetnika! Svoj pogled na mračni disko elektro vajb pesme “Elektra” Zdenke Kovačiček i “I feel love” od Donne Summer, Mkdsl i Kezz su pretočili u moderno klubsko okruženje i ujedno obeležili početak rada novog domaćeg label-a – Chorbika records, etikete za koju izdaju.

Chorbika – ime koje je od nedavno poznato srpskoj sceni. Sastav čine jedan Marko i jedna Jelenica koji prave muziku, tako da su bend, a pomalo i brend – od skoro poznat po organizaciji eventova, sjajnom i posebnom odabiru svetkih imena koje dovode. Ljudi koji ih poznaju dobro znaju kako ovo dvoje uživa u životu, koliko se zabavljaju, a svoju pozitivnu energiju svakako prenose i na druge. Kako kažu, smatraju da je ono što ih najbolje definiše saradnja sa drugim ljudima. Upravo ovo su pokazali na velikoj proslavi srpske Nove godine kada su ugostili poznati izraelski sastav Red Axes. Oslonivši se na “gerila” marketing postavili su standard kada je u pitanju promocija eventova i kompletan hype oko istih. Sada, sa ogromnom željom da ujedini umetnike i stvori zajednicu na domaćoj muzičkoj sceni, Chorbika kreće u novu avanturu. Započinje nov projekat – Chorbika records, label čiji će glavni fokus predstavljati spoj i saradnja umetnika na koje publika možda nije navikla, kako domaćih tako i stranih muzičkih imena. Zvuk njihove muzičke kuće opisuju kao mešavinu raznih pravaca: od diska i sporih ritmova, do nesto jačeg zvuka techna, posutog neodoljivim rock ‘n’ roll začinima.

 

Avatar photo

Autor: Igor