SZIGET NAJAVIO NOVA IMENA

U srcu Budimpešte tzv. Otok slobode odnosno Sziget festival održati će se od 11-18 jula, 2014. Poznat po svom šarolikom programu savršen je za svakog ljubitelja glazbe.

Uz već poznate headlinere kao Queens of the Stone Age, Placebo, Klaxons, Stromae, Calvin Harris, Imagine Dragons, Bastille organizatori objavljuju novi popis imena:

Macklemore & Ryan Lewis jedan su od najslavnijih i najsjajnijih zvijezda na karti hip-hopa u Sjedinjenim Američkim Državama. Njihovu glazbu karizmatično slijedi milijuni obožavatelja. Ove godine njihov rad je obilježava četiri Grammy nagrade; kao »Najbolji novi izvođač«, »Najbolji Rap performans«,«Najbolji rap album«, a »Thrift Shop« dobija nagradu za »najbolju rap pjesmu«.

Skrillex – jedan je od najpoznatijih elektronskih dubstep glazbenika danas te izniman talent britanski pjevač, tekstopisac, Jake Bugg, također će nastupiti na »Otoku slobode« sa svojim izravnim, iskrenim i jedinstvenim folk rock zvukom.


Die Fantastischen Vier također dolaze na Sziget. Ovaj Njemački rap & hip – hop kvartet najavljuje i turneju s novim albumom »Rekord« .

London Grammar su electro – trip – hop trio iz Nottinghama, sa emocionalnim i melankoličnim bojom u kombinaciji s tekstovima i jedinstvenim zvukom. Tom Odell dvadeset tri godine star također dolazi iz Velike Britanije. Strastven, romantičan, neodoljiv glas spojen zajedno s velikim talentom zasigurno će biti hit na jednoj od pozornica Sziget festivala ovog ljeta.

Michael Kiwanuka, sofisticiran, karakterističan , spaja soul, narodnu-world i jazz glazbu. Njegov debi album »Home Again« bio je nominiran za Mercury nagradu 2013


Darkside koji će biti pravo uzbuđenje ovogodišnjeg Szigeta i to ne samo za ljubitelje elektronske glazbe nego i za ljubitelje fancying jazza.

Isto tako teško bilo bi okarakterizirati glazbu The Big Pink – istodobno intimno, a uznemirujuće i bučno !? Uostalom, provjerite sami !

Borgore DJ i producent iz Izraela pravi je EDM – huligan poznat svima u međunarodnom dubstep žanru. Fokusira se na bubanj podlogu i heavy metal, a što jednostvno možemo okarakterizirati kao – »gorestep«.


Brody Dalle dolazi iz Australije, a želja mu je bila praviti glazbu sličnu Nirvani, Hole ili PJ Harvey? Nastupiti će na Szigetu 12. kolovoza, odnosno na »dan 0«. A isti dan će njezin suprug, Josh Homme nastupiti sa Queens of the Stone Age.

Stay tuned u nadolazećim tjednima jer postoji sve više zanimljivih imena koje dolaze na »Otok slobode« u Budimpeštu !

Pogledajte službeni after movie:

Avatar photo

Autor: Igor