TECH-HOUSE PRESTIGAO TECHNO I POSTAO NAJPOPULARNIJI ŽANR ELEKTRONSKE MUZIKE!

 TECH-HOUSE PRESTIGAO TECHNO I POSTAO NAJPOPULARNIJI ŽANR ELEKTRONSKE MUZIKE!

IMS otkriva da je tech-house bio najprodavaniji na Beatportu prošle godine…

Prema nedavno objavljenom poslovnom izveštaju predstavljenom na Međunarodnom muzičkom samitu na Ibizi (IMS), tech-house je pretekao techno kao najpopularniji elektronski žanr. U izveštaju se navodi da je tech-house nadmašio prethodnog favorita u prodaji na Beatportu 2021., te je tako postao novi najomiljeniji žanr. Poslednje dve godine držao je drugo mesto u prodaji, techno je pao na drugo a house muzika je ostala na trećem mestu.

Izveštaj IMS-a takođe pokazuje dokaze o rastu festivala i klubova sa elektronskom muzikom, prethodno procenjenih na 2,5 milijardi dolara u 2020., što je porast od 166% u 2021. – neverovatnih 1,6 milijardi dolara.

Industrija bruji. Osetio sam puno uzbuđenja u intervjuima sa umetnicima, promoterima, agentima i izdavačkim kućama u poslednjih mesec dana. Delomično zato što se, kao što se predviđalo prošle godine, elektronska muzika ponovno vratila”, rekao je autor izveštaja David Boyle. “Vođeni porastom tržišnog udela u Velikoj Britaniji i Nemačkoj, otkrili smo rast u 16 zemalja jer radost i energija elektronske muzike prate oporavak sveta nakon pandemije.”
Osim toga, vrednost DJ softvera i hardvera porasla je za 14% u 2021. na 1,2 milijarde dolara, dok je, po prvi put u nekih 20 godina, porasla i fizička prodaja. Prodaja vinila porasla je za enormnih 51% u 2021., dok je prodaja CD-a zabeležila rast od 9%, beležući rast prvi put u 17 godina.

IZVOR: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor