Priča se da će renomirana kompanija za audio opremu Technics otkriti novi gramofon u svojoj čuvenoj SL-1200 seriji na događaju ovog vikenda u Las Vegasu.

 

Priča se da će renomirana kompanija za audio opremu Technics otkriti novi gramofon u svojoj čuvenoj SL-1200 seriji na događaju ovog vikenda u Las Vegasu.

Tokom godišnjem CES sajma koji će se održati 7. januara, Technics  će biti domaćin žurke pod nazivom “Technics7th” u klubu Hyde u Bellagio hotelu. Prema navodima kompanije “događaj će se fokusirati na seriju SL-1200 sa nastupima globalno poznatih DJ-eva koji su takođe fanovi legendarne serije”, uključujući Kenny Dope, Derrick May, Cut Chemist i DJ Koco.

Ono što podstiče entuzijaste vinyl-a i DJ-eve da spekulišu o glasinama o novom gramofonu SL-1200 je težak brend koji se vrti oko broja sedam. Poslednji DJ i jeftin SL-1200 gramofon koji je stigao na tržište bio je SL-1200MK6 (na slici), objavljen 2007. godine. Što znači da bi SL-1200MK7 mogao biti sledeći u redu, nakon ponovnog pokretanja Technicsa 2016. godine sa modelom koji je bio teško kritikovan zbog njegove cene od 1299 funti.

Iako je ova vest uzbudljiva za vinil DJ-eve, novi gramofon koji je pogodan za DJ-ing bi bio suprotnost onome što je kreativni direktor u Technicsu, Hiro Morishita, izjavio za New York Times 2017. godine. On je izrazio da je fokus kompanije više fokusiran na opšte korisnike koji slušaju.: “DJ-evi su u redu, ali kao marketinški cilj je problematično. Ne želimo prodati 1200 kao najbolji alat za DJing. 1200 je 1200.”

Iako nijedna zvanična reč od Technicsa ili njene matične kompanije Panasonic nije podeljena, javnost može tražiti glasine koje će biti adresirane narednih dana.

Pogledajte slike koje je Technics okačio na Instagram uoči ovog događaja.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

New chapter just started spinning. What are your wishes? #technics7th #2019

Објава коју дели Technics (@technics_global) дана 1. Јан 2019. у 12:00 PST

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

#technics7th

Објава коју дели Technics (@technics_global) дана 2. Јан 2019. у 12:00 PST

 

 

Izvor: Mixmag

 

Avatar photo

Autor: Igor