Technose Haunted Attic Album

 

Strahinja Djordjevic a.k.a. Technose je mladi DJ i producent iz Bara. Sa 14 godina ispoljava svoje interesovanje za elektronsku muziku,a već sa 18 upoznaje ozbiljnu  techno scenu u švedskom gradu Geteborgu gde je živeo i radio nekoliko godina.

Nakon toga se vraća u Crnu Goru i počinje da se bavi DJingomUbrzo pokazuje talente u muzičkoj produkciji, a nedugo zatim usledila su izdanja za etikete: Klinik Room Recordings,Underground Family Records i Humman RecordsU oktobru 2014. godine počinje pripremati materijal, a u junu 2015. Technose potpisuje svoj prvi album pod nazivom “Haunted Attic” za etiketu Klinik Room,a na njemu će se naći 18 traka uključujući tri remixa od: Redial Tone a.k.a. Aleksandar Grum (Podgorica) Fernando Garrido (Madrid) i Mr. Lekka (Podgorica)

Klinik Room Label o albumu: Haunted Attic

Prvi samostalni album mladog i talentovanog crnogorskog producenta Strahinje Djordjevića alias Technose-a će ugledati svetlo dana sredinom sedmog meseca ove godine pod izdavačkom palicom renomiranog hrvatskog labela Klinik Room. Petnaest originalnih traka te dva remixa od zvucnijih imena crnogorske techno scene Redial Tone-a, Mr . Lekka-e i jedan remix od španskog producenta Fernanda Garrido-a savršen prikaz stanja svesti te echo nočnog života Crne Gore. Naime ovo nije prvi Technoseov uradak za Klinik Room (dva EP izdanja su već u pripremi za ovo leto), ali sad već rezidentalnog producenta navedenog labela ovo LP izdanje Technose-a diže na veći nivo aranžerskog, produkcijskog te kao muzičara u svakom smislu smislu te reči.
Uz veliki trud i napor album je stvaran proteklih meseci,a kako nam sam vlasnik Klinik Room-a Silvio Jadranic tvrdi iz trake u traku koju su u Klinik Roomu primali osetio se napredak, te je nakon finalne obrade svih traka album dobio i konačno zeleno svetlo kao premierni album na Klinik Roomu što je savršena uvertira u jubilarnu treću godišnjicu koju navedeni label slavi ove godine te izvrsna potvrda Technose-u kao mladom artistu sad već svetskih razmera.

Šlag na kraju su tri remixa od kojih je svaki priča za sebe kako zbog stila koji su Redial Tone, Fernando Garrido i Mr. Lekka izgradili tokom godina tako i zbog savršenog uklapanja u celokupnu priču koju je Technose ispričao kroz ovo fantastično izdanje, volja, disciplina, organiziranost i temeljit rad time je dobio i svoj zvučni dokaz što ovaj album i potvrdjuje.
Ako ste mislili da je svrha albuma da se sluša “u fotelji” Technoseov LP Haunted Attic će vas sigurno razuveriti. Tvrd i beskompromisan underground techno ritam prati svaku stavku ovog izdanja od samog početka do kraja te u konačnici slobodno možemo reći da ce ovaj LP obeležiti ovo leto i definitivno upisati  bar na svetsku techno mapu, a Technose-a kao jednog od glavnih kotača noćnog života te scene elektronske muzike u Crnoj Gori.

Technose Haunted Attic Album Preview:

https://soundcloud.com/technose1991/sets/haunted-attic-lp-krltd001

Novi EP “PFC26” može da se prešlusa ovde:

https://soundcloud.com/technose1991/sets/technose-pfc26-ep-klinik-room, takodje za etiketu Klinik Room, a sjajne remixe za ovo izdanje uradili su: D.R.N.D.Y(Srbija) / AudioStorm(Crna Gora) i Bageera(UK).

Linkovi Facebook + Beatport:

https://www.facebook.com/pages/Technose/1527011100916954
https://www.facebook.com/klinik.room.recordings
https://pro.beatport.com/artist/technose/477381/tracks
http://www.beatport.com/label/klinik-room/29455

 

 
Avatar photo

Autor: Igor