Tehno spektakl u Sofiji 03.maj.2013

Yalta klub koja je postala sinonim za ultimativni klabing u Bugarskoj i dovodi najbolje svetske DJ-eve kao što su: Paul Van Dyk, Marcus Schulz, Joris Vorn,  Dubfire, Robert Dietz, Fedde Le Grand, Loco Dice i mnoge druge, prošle godine  menadzment kluba je odlučio da napravi veliki tehno parti  za Uskrs pod nazivom “Solar Easter Party” u Inter Expo Centrukoja prima oko 5 000.ljudi. Doveli su Marco Carrolu koji je napravio sjajan parti.
 

Ove godine su pripremili jos bolji line up koji će sigurno napraviti nezaboravan rejv, a stižu nam: Richie Hawtin, Paco Osuna, Matodor[Live] i Liubo Ursiny.
Karte u prodaji se mogu naći od juče na http://www.eventim.bg i košta 35.leva tj 18.eura.


Richie Hawtin tehno velikan i jedan od najvećih producenata današnjice
iz godine u godinu iznenađuje svojim kreativnim kapacitetom, pa mu pored svih prethodno navedenih titula mozda najviše odgovara “inovator”. Iako je rođen u Engleskoj, Richie će uvek biti asocijacija za Detroit, gde je sa kolegom pionirom, Carl Craigom, pokrenuo drugi talas Detroit tehna. Elektronski mogul stoji iza etiketa “Plus 8” i “Minus”, a njegov alter ego, Plastikman, reoblikuje tehno svojim sjajnim miks-albumima.

Paco Osuna rođen u Barseloni. Njegova strast za muzikom je počela kad je bio vrlo mlad, već sa 14 godina bio je redovan gost kluba Studio 54″, gde je puštala većina najboljih DJ-eva kao što je Raul Orellana, koji je vrteo Acid House, a mladi Paco je upio znanje. 1994. godine Paco se preselio u Valensiju, gde je imao svoj prvi kontakt sa dj opremom, ali kao hobi. 1995. godine Paco je imao i  svoj prvi dj set u ACTV” klubu, gde je imao i prvu svoju rezidenturu. Nakon toga, on je počeo puštati u mnogim klubova širom Španije, uključujući Heaven” i “Universal”. U međuvremenu je radio u prodavnici ploča, gde je dobio pristup studio za snimanje u kojem napravio i svoja prva tri singla za etiketu Lucas Records. 1999 godine je dobio rezidenturu na Ibizi u klubu Amnezija. Tu je imao briljijantu priliku da se pušta s najvećim DJ-evima i mogao je naučiti različite stilove u potrazi za izgradnju svoga. Amnezija je takođe mesto gde Paco je došao u kontakt s osobom koja je najviše uticala na njegovu budućnost kako osobno tako i profesionalno, Sven Vath, koji će ga i predstavili u svojoj agenciji Cocoon Booking. 2001. godine Paco odlučuje da napusti house muziku i prelazi na tehno i od tad mu kreće karijera uzlaznom putanjom i počeo je da gostuje u svim najboljim svetskim klubovima i festivalima.

Matador projekat je uspostavljen 2006. godine od strane dj/producenta Gavin Lynch-a iz Dublina,zvuk koji je jako uspesno prihvaćen od strane mnogih dj-eva.
Remix koji je odradio za traku Perc – Work Softer 11 ga je vinuo u nebesa u počeo da izdaje za najbolje diskografske labele kao što su : Trapez, Cocoon, 1605, Rekluse, Harthouse i mnoge druge.
Njegova saradnja sa Minus familijom počinje pošto je odradio remix za traku Bryan Zentz D – Clash i još popularnijim Kingswing Ep-om koji je izdao isto za Minus. Ta dva projekta su bila podržana od strane svih najboljih tehno dj-eva, od tad su počela njegova gostovanja po najboljim svetskim klubovima i festivalima i njegov poznati “LIVE ACT” koji ćemo videti u Sofiji.

Podrška ovim tehno velikanima će biti Bugarski DJ Liubo Ursiny rezident u klubu Yalta.

Prevoz do Sofije: u ponudi je večernji voz koji iz Beograda kreće u 21.50, a u Sofiju stiže po redu voznje u 8.04 sati. Cena povratne karte u drugom razredu je 41,20 evra, a sa rezervacijom sedišta 47,20 evra. Ako se odlučite za autobus iz Beograda dnevno postoje 2 polaska,00:45h u Sofiji je negde oko 10:00h i 12:30h u Sofiju stiže u 22:00h cena povratne karte je 4710 din. i prevoznik je Niš-Ekspres. Za prelazak granice potreban vam je pasoš.

Ako saznamo jos neku korisnu informaciju podelicemo je sa vama…

 

Avatar photo

Autor: Igor