The Prodigy su potvrdili vest da je jutros preminuo frontman Keith Flint.

U postovima na društvenim mrežama, član grupe Liam Howlett odao je počast Flintu i otkrio da je uzrok smrti samoubistvo.

Na Instagramu je napisao: “Vest je istinita, ne mogu verovati da ovo govorim, ali naš brat Keith je oduzeo svoj život preko vikenda, ja sam šokiran, jebeno ljut, zbunjen i slomljenog srce …. “Rip brate” 

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

The news is true , I can’t believe I’m saying this but our brother Keith took his own life over the weekend , I’m shell shocked , fuckin angry , confused and heart broken ….. r.i.p brother Liam #theprodigy

Објава коју дели The Prodigy official (@theprodigyofficial) дана 4. Мар 2019. у 4:13 PST

 

Tweet na službenom The Prodigy Twitter računu glasi: “S najvećim šokom i tugom možemo potvrditi smrt našeg brata i najboljeg prijatelja Keitha Flinta. Pravi pionir, inovator i legenda. Zauvek će nam nedostajati.

“Zahvaljujemo vam što poštujete privatnost svih ožalošćenih u ovom trenutku.” 

 

Keith Flint zaslužan je za uspostavljanje kredibiliteta plesne muzike u mainstreamu za njegov rad sa grupom “The Prodigy”. Bio je pevač na hitovima kao što su ‘Firestarter’ i ‘Breathe’, koji su 1996. bili na vrhu liste singlova u Velikoj Britaniji.

Prodigy se takođe smatraju jednim od najznačajnijih live bendova u istoriji elektroničke muzike, koji unose neuporediv nivo energije na svakom nastupu.

RIP Keith, svima ćeš jako nedostajati.

 

Avatar photo

Autor: Igor