The Tube: Deeptroit zvuk Delano Smith-a

 
Delano je jedan od umetnika iz prvog talasa elektronske muzike i čak je bio štićenik legendarnog Ken Collier-a, koji je u Detroitu radio kao DJ još krajem sedamdesetih i smatra se za jednog od “očeva” moderne elektronske muzike. Njegov zvuk se sada možda najbolje opisuje u spojnici “Deeptroit“, a smatra se za pravog majstora deep house-a. Koliko je Delano Smith važan za elektronsku muziku u globalu dovoljno govori i to što velikani kao što su Derrick May i Jeff Mills imaju više nego visoko mišljenje o njemu. To se jako dobro ogleda u njihovim izjavama.
 
“Da nije bilo Delana sigurno ne bi bilo ni mene” – rekao je jednom prilikom čuveni Derrick May.
Takođe, i  Jeff Mills je priznao da mu je Smith jedan od mladalačkih uzora.
“Gledajući ga kako pušta vraća mi toliko sećanja i uspomena. Pre nego što sam poželeo da se bavim ovim poslom i da budem DJ, dolazio sam da ga slušam. Samo nek nastavi!” – izjava je Millsa iz koje se može shvatiti i da je Smith jedan od razloga što se Jeff uopšte odlučio za ovaj poziv.
 

 
Za DJ pultom isto veče biće i beogradski kralj deep house-a Dušan Kačarević, a karte su 500 dinara. U četvrtak se nastupom ekipe One Shoot, Rasta & Coby Live,  Andrea3000 i Feloneezy nastavlja serijal rep žurki “Safe” (ulaz je 150 dinara), a u subotu su Zwein i Oysha, uz atraktivni plesni perforamans dens tima “Fluid girls” (karte su 200 dinara).
Avatar photo

Autor: Igor