Tiga vodi novi live show na turneju Europom

 

Sama turneja započeće će u gradu techna na Berlin Festivalu 29. maja i završtiti se 20. avgusta u Pukklelpopu u Belgiji.

Za live show su uposlene ruke i talenti kreativne ekipe sa scene pa su se između ostalih ovde zatekli i La Studio Stuarta Pricea, vizualnim delom showa upravlja kolektiv Pfadfinderai koji je već poznat po svom radu s Modeselektorom i Moderatom i Helmi, koji je s Tigom radio već na videu za megahit “Bugatti”, a na pozornici će mu se pridružiti i Jori Hulkkonen.
 
Uz već dobro poznate stvari koje tresu kostur poput “You Gonna Want Me”, “Sunglasses At Night” i “Pleasure From The Bass” predstaviće i novi, još neobjavljeni, materijal nastao u saradnji sa Hudson Mohawke, Matthewom Dearom, Boys Noizeom i Martinom Buttrichem.
 
Tiga je poznat po svojim nebičnim izjavama koje je više manje u potpunosti briga za uobičajene PR konvencije pa je i ovoga puta u sebi karakterističnom duhu napomenuo:
 
“Od kada pamtim  – a to je oduvek – sam DJ. Ali to jednostavno više nije dovoljno. Nastupao sam za hiljade, ali jesam li ikada zaista zadržao nečiji pogled dok sam im pevao direktno u oči? Što leži izvan ovog vulgarnog, slušalicama nalik, zatvora? Mogu li dirnuti srca miliona bez da se pre suočim sam sa sobom? Hoću li ikada zaista posedovati vlastito ludilo?
Ovo leto, rezervišite sedište u prvom redu dok ova pitanja budu postajala odgovori. Pridružite mi se na devet odabranih festivala evropskog leta dok prihvatam svu okrhnutu slavu savršene prošlosti i istražujem budućnost preneograničenu da se ne bi podelila sa svima. Vreme mi sada ništa ne znači. Ne postoje mediji. Ne postoje mase. Postojimo samo ti, ja, moj glas, moji pokreti i vrhovna ljubav.”
 
 
 
 
Izvor: KlubskaScena 
 
 
Avatar photo

Autor: Igor