Ovog novembra, Tresor Records će ponovo izdati 5 ključnih Detroit techno dela iz njihovog kataloga.

Ovog novembra, Tresor Records će ponovo izdati 5 ključnih Detroit techno dela iz njihovog kataloga: Jeff Mills-ov “Waveform Transmission Vol. 3”, “Internal Empire” koji je uradio Robert Hood, Juan Atkins predstavlja Infiniti “Skynet”, Drexciya-in “Neptune’s Lair” i “Arrange and Process Basic Channel Tracks” koji je uradio Scion.

Svaki popisani album je igrao ključnu ulogu u definisanju odnosa između berlinskog i detroitskog techno-a i pohvaljen je za mešanje muzičkog žanra u globalni fenomen. Objavljeni 1994. Jeff Mills-ov “Waveform Transmission Vol. 3” i Robert Hood-ov “Internal Empire” su albumi koji pokazuju Tresor-ovu dugotrajnu posvećenost Underground Resistance etosu i pojedinačnim projektima svakog člana.

Pored ova dva albuma, tu su i Juan Atkins-ov i Terrence Dixon-ov industrial rad na projektu “Infiniti”, Scion-ova minimal manipulacija na “Arrange and Process Basic Channel Tracks” i neprocenjivog elektro doprinosa Drexciya-inog albuma “Neptune’s Lair” i sva ova dela mogu se gledati kao remek dela elektronske muzike. Označeni kao pet najtraženijih i istorijski značajnih izdanja ove etikete, svi ovi albumi kulminiraju u ono što Tresor smatra svojim “nepogrešivim identitetom“.

Pogledajte datum izdavanja svakog ponovnog izdanja i slušajte preview Jeff Mills-ovog “Waveform Transmission Vol.3” na SoundCloud-u ispod.

 

U drugim vestima vezanim za Tresor, Tresor-ova vrata kluba, prepoznata su kao važan deo nemačke kulturne istorije na velikoj izložbi. Više o tome možete pročitati ovde.

Jeff Mills ‘Waveform Transmission Vol.3’
TRESOR25 – 2. novembar, 2018.
Limited, stamped and hand-numbered 2LP Vinyl

Infiniti ‘Skynet’
TRESOR105 – 16. novembar, 2018.
2LP Vinyl

Scion ‘Arrange and Process Basic Channel Tracks’
TRESOR200 – 23. novembar, 2018.
Limited CD edition

Drexciya ‘Neptune’s Lair’
TRESOR129 – 30. novembar, 2018.
2LP Vinyl

Robert Hood ‘Internal Empire’
TRESOR27 – 1. februar, 2019.
2LP Vinyl / CD

Izvor: Mixmag

Avatar photo

Autor: Igor