TRUNCATE – PROJEKAT SIROVOG TEHNA

 

Zavoleo je muziku 90-ih godina dok je još bio klinac u Los Anđelesu. Zaljubio se u scenu i žurke koje su se održavale u raznim hangarima, kao i samu kulturu elektronske muzike koja se u to vreme prenosila na radiju. On je Audio Injection, a kasnije se rodio njegov surovi tehno alijas – Truncate.

Njegovo ime je David Flores, a inspiraciju za svoj alijas, pronašao je na starom Roland-ovom sempleru, kada je na njemu ugledao reč Truncate.

Truncate je projekat nastao kao njegova želja da radi na jednostavnom, čistom i apsolutnom tehnu.

Kada je nastao, Audio Injection je bio skoncentrisan na big room klupski zvuk, a sada, kako i David kaže, Audio Injection  i sam počinje da liči na zvuk koji nosi Truncate.

Voli Drumazon 909 Emulator i smatra da se DJ treba zadržati na zvuku koji mu prija i koji ga predstavlja, i da svrha nije u korišćenju najnovije opreme i mašina, jer muzika je u čoveku, a ne u mašini.

David-ovi remiksi su poznati po tome što voli da izdvoji određeni  zvuk iz originalne trake, a da pritom stavi sopstveni pečat i od nje napravi nešto novo.

 

 

2011. godine osnovao je svoj lejbl Truncate.

Žurke pod nazivom “Droid Showcase” su čuvene po tome što se održavaju širom sveta, a na kojima je Truncate rezident. Sa momcima iz Droid Behavior-a ujedno je i prijatelj, dok zajedno sarađuju preko 10 godina.

U svom poslu, najviše voli to što može da živi od onoga što voli da radi, i zbog toga je jedan od najcenjenijih producenata današnjice.

Izdanja na njegovom lejblu su u digitalnom formatu, ali i na vinilima, jer je David i sam veliki obožavalac i koleckionar ploča.

Kada ga je prvi put kontaktirao Modeselektor, bio je oduševljen činjenicom što će izdati za 50Weapons, a od njihove brilijantne saradnje nastao je čuveni EP pod nazivom Pressurise.

Puštao je u čuvenim klubovima kao što su Berghain / Panorama Bar, Concrete i Fabric, kao i mnogim festivalima – Awakenings, Dimensions, The Movement i Output.

Osim za svoj lejbl, izdavao je trake za Enemy Records, Modularz i Blueprint Records. Podržan je od strane mnogih umetnika kao što su Luke Slater, DVS1, Eats Everything, Chris Liebing, Marcel Dettmann i mnogi drugi. Kada je Ben Klock izdavao svoj mix CD – Fabric 66, uvrstio je i dve trake koje potpisuje Truncate. Bile su to trake pod nazivom “Ratio 1” i “Coaster”.

 

 

Njegovi bitovi su grubi i jasni koji govore sve o njemu dok je za pultom. Energiju i talenat u jednom možete čuti 31. marta u klubu Drugstore. Još jednom, organizacija TRII objašnjava svoje korene i dovodi još jednog u nizu, izuzentog DJ-a i producenta.

Osim Truncate-a, osnivači organizacije TRIII, Boža Podunavac, Dušan Kačarević i Mirko Lazarević prirediće još jednu noć za pamćenje. Događaj se ne završava ovde, već se nastavlja u klubu KPTM za sve one koji ne žele kući. Na afteru dirigovaće Dušan Kačarević i Mirko Lazarević.

Avatar photo

Autor: Igor