Ujedinjena berlinska klupska scena pokreće najveći digitalni klub na svetu!

 Ujedinjena berlinska klupska scena pokreće najveći digitalni klub na svetu!

Berlin. Berlinski klubovi, organizatori žurki i umetnici podržavaju se u solidarnosti.

U nadolazećim nedeljama berlinski klubovi u saradnji sa “arte concert” svakodnevno otvaraju svoja vrata virtuelno nudeći program koji traje nekoliko sati.

Svi koji su zainteresovani učestvovati i pomoći klubovima mogu dati donacije.
 
Berlinska klupska kultura kao i sve ostale u svetu suočene su sa najvećim izazovom u istoriji. U petak 13.03. celi noćni život Berlina službeno je ugašen kako bi se sprečilo širenje koronavirusa. Na taj način je 9 hiljada radnika kao i hiljade umetnika automatski ostalo bez posla, plate i honorari, a mnoga mesta koja čine deo identiteta Berlina suočena su sa propašću.

Kao reakcija na zatvaranje svih berlinskih klubova, i s obzirom da je ostatak sveta u karantinu, berlinski klubovi, organizatori događanja i umetnici međusobno se podržavaju. To je odraz zrelog razmišljanja i scene u kojoj vlada poštovanje.

Počeo je najveći digitalni klub na svetu koji će menjati lokacije svakodnevno od 19h. Jedan od domaćina je klub Watergate, a na ovom linku gledaćemo nastupe sledećih umetnika:

Claptone
JAMIIE
Mathew Jonson feat. XX ISIS XX
Monika Kruse
Yulia Niko

Spremaju se setovi DJ-evaa, nastupi uživo. Digitalna platforma uključivaće diskusije, prezentacije i filmove koji se bave svim temama koje se tiču berlinske klupske kulture.

#UnitedWeStream inicijativa je berlinske klupske komisije i kampanje platforme  Reclaim Club Culture. Zahvalni su što se kao partneri na pružanju i održavanju streaming tehnologije pridružuju arte, radioeins, ALEX TV i berlinski label SUOL i ifbbw. betterplace.org ponudilo se kao platforma za doniranje. Posetioci njihove stranice biće zamoljeni za dobrovoljnu donaciju, a zauzvrat će dobiti „Virtualnu klupsku ulaznicu“. Sav prihod od streaminga direktno će se prebaciti u Fond koji će podržati klubove, organizatore događaja i umetnike kojima je potrebna pomoć. A za ovaj je slučaj razvijen poseban katalog kriterijuma i neovisno dodijeljeni žiri koji će donositi odluke o raspodeli tih sredstava.

Donation account:
https://uws.betterplace.org
Berlin Worx e.V.
IBAN DE 55 4306 0967 1179 9831 00
at GLS-Bank

Björn Lampe, generalni direktor betterplace.org: „Kao firma u srcu Kreuzberga, uvek smo bili blisko povezani s berlinskom klupskom kulturom. Ne samo da cenimo neposrednu blizinu kreativne scene, već smo svesni i važne uloge koju ona igra za berlinsko gospodarstvo, a posebno za sam Berlin. U ovakvim vremenima želimo stajati zajedno i vrlo smo srećni što možemo podržati inicijativu United We Stream sa našom platformom za prikupljanje sredstava i našim alatima za dobrotvorni stream.

Anja Caspary, muzička direktorka radioeinsa: “Radioeins svesrdno podržava akciju prikupljanja sredstava jer je berlinska scena muzičke kulture naš životni put. Izveštaji i intervjui sa bendovima i muzičarima, umetnicima i DJ-evima deo su našeg DNK-a, a mi “radio ljudi” možemo se pronaći u klubovima i koncertnim prostorima svake večeri. U doba krize, kultura se uvek iznova bori. Stoga je dobro što možemo svima pokazati kako mogu pomoći jer bi to bila velika tragedija ako muzička scena ne preživi coronu.

Berlinski klubovi su solidarni i virtuelni – The party goes on!

IZVOR: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor