ULAZNICE ZA BURNING MAN 2016 RASPRODATE ZA 30 MINUTA

 

Ulaznice za Burning Man 2016 puštene su u prodaju u sredu i za samo 30 minuta prodato je 30 000 ulaznica. Pojedinačne karte prodavale su se po ceni od 350 eura, dok je prodato i 10 000 propusnica za vozila koje su se mogle kupiti po ceni od 72 eura.

Sistem ‘lutrije’ omogućio je svima koji stvarno žele ići na festival da dođu do ulaznica. Kako bi došli do ulaznica morali su se prethodno registrovati na web stranici Burning Mana, a kad su se registrovali računi su bili raspoređeni na nasumično mesto u nizu, kako bi pomogli kod faktora kao što su brzina interneta i vreme logovanja. Takve prepreke nisu uticale na to da potencijalni kupci dođu do svojih ulaznica, ako su se ulogovali u prvih 20 minuta nakon što su ulaznice krenule u prodaju. Oni koji su se uključili posle tih 20 minuta završili su zadnji u redu.

Korisnici su mogli kupiti najviše dve ulaznice i jednu propusnicu za vozilo po računu. Iz Burning Mana su izjavili kako su imali dvostruko više registrovanih korisnika nego što je bilo dostupnih ulaznica, tako da nisu svi koji su se registrovali uspeli kupiti ulaznice

Kao uvek, Burning Man se održava u Nevadi u Black Rock Cityju, pop-up zajednici koja se gradi svake godine povodom festivala. Ove godine tema je DaVincijeva radionica i italijanska renesansa. Festival je prethodno u prodaju pustio 500 Leonardo DaVinci umetničkih ulaznica koje su se mogle kupiti po ceni od 1760 eura. Burning Man takođe u ponudi ima 4,000 jeftinijih ulaznica po ceni od 170 eura koje će moći kupiti samo oni koji se prijave i ispune kriterijume festivala.

Ulaznice su takođe dostupne preko sekundarnog tržista, ali preko Burning Manovog Secure Ticket Exchange Programa (STEP). STEP omogućava korisnicima da na vrlo siguran način kupe ili prodaju ulaznice i izbegnu potencijalne prevare.

 

 

Izvor: MixmagAdria

Avatar photo

Autor: Igor