ULTRA EUROPE U SPLIT I HVAR DOVODI PREKO 60 IZVODACA

Preko 60.000 ljudi iz 76 zemalja će plesati na letnjem muzičkom spektaklu Ultra Europe u Splitu i Hvaru . Od izvođača iz zadnje objave se ističu se izuzetno traženi Knife Party i Chuckie.
Ultra Europe ponovno ruši rekorde i potvrđuje status dosad najvećeg međunarodnog muzičkog događanja u Hrvatskoj. Na već podugu listu izvođača juče su se upisali i trenutno jedan od najtraženijih sastava Knife Party i Chuckie, koji sa svojim nastupima uživo nikoga ne ostavljaju ravnodušnima. Treći stage pod nazivom UMF Radio će biti rezervisana za preko 20 nadolazećih imena uključujući i četiri DJ-a koji su osigurali svoje mesto na festivalu pobedom na DJ takmičenju u organizaciji Heinekena, na Facebook stranici Ultra Europe. Preko 35.000 inostranih gostiju željnih zabave i plesa dolaze u Split i Hvar, i to iz Velike Britanije, Španije, Nemačke i Austrije, ali i iz prekookeanskih država poznatih po jakoj elektronskoj sceni, poput SAD-a, Kanade i Australije. Među njima su i mnogobrojne međunarodne zvezde.

Ostalo je još samo pet dana do festivala, a mi smo doslovno obasipani rečima hvale i potpore sa svih strana sveta što nam je dalo dodatni posticaj da napravimo uistinu najbolji mogući provod i prikažemo Split i Hvar, ali i Hrvatsku kao odredište koje nudi više od mora i sunca. Verujemo da će posetioci biti zadivljeni  neviđenom veličinom produkcije, a Split i Hvar će ih kao i ostale turiste s oduševiti svojom prirodom i istorijom. Raduje nas i činjenica o gotovo rasprodanim i popunjenim smeštajnim kapacitetima na obe festivalske lokacije“, komentarisao je je Joe Bašić, direktor firme Adria MM Produkcija.

Knife Party, electro house duo iz Australije koji čine članovi takođe izuzetno popularnog i žestokog drum and base sastava Pendulum, sigurno će zadovoljiti one koji su tražili underground zvuk i andrenalinom nabijen nastup koji je planiran za prvu večer na glavnoj bini u Splitu. Nažalost, prethodno najavljen DJ Erick Morillo neće moći nastupati na zadnjem danu festivala u Hvaru zbog privatnih razloga, ali su se organizatori potrudili osigurati dostojnu zamenu te dovode Chuckie-a, koji se redovno pojavljuje na svim EDM kompilacijama i nastupa na vodećim festivalima elektronske muzike. Uz to, na završnici na Hvaru će nastupiti i ranije najavljena grupa Cazzette, nakon nastupa u Splitu. Na bini UMF Radio će, između ostalih, nastupiti i Nari i Milani, DJ Mykris, Mike Vale i domaća uzdanica Pero Fullhouse, a pobednici Heinkeken DJ takmičenja ima će priliku osetiti šta to znači nastupati pred tolikom publikom.

Po uzoru na američki UMF, omogućen je prenos uživo preko YouTube UMF TV kanala u trajanju od preko 20 sati, a očekuje se i ponovno obaranje rekorda najgledanijeg muzičkog prenosa na internetu. Ujedno će oni koji nisu u mogućnosti pratiti YouTube kanal moći gledati prienos uživo na programu RTL 2 u petak i subotu od 23:20 sati do 05:00 sati. Takođe, ove će subote na tom programu u 23.40 premijerno biti prikazan dokumentarni film o Ultra Music Festivalu u Miamiju.

Ove je subote organizovana žurka  Countdown to Ultra Europe  u ekskluzivnom dubrovačkom klubu Revellin koji će sigurno biti dobar uvod za spektakl koji sledi severnije u Splitu i Hvaru. Oni koji planiraju doći u Split ili u Hvar, još mogu da stignu da kupe ulaznice preko Eventim-a i po posebnoj ceni u Vip centrima i prodavnicama Tiska.

Više informacija dostupno je i na internet stranici  www.ultraeurope.com i na službenom Facebook i Twitter profilu: www.facebook.com/ultraeurope i www.twitter.com/ultraeurope.

Avatar photo

Autor: Igor