Uz potvrde novih izvođača otkriveni i položaji soundsystema na festivalskoj lokaciji

 

Ovogodišnje, specijalno izdanje Seasplasha, ugostiće čak deset soundsystema. Možete li si samo zamisliti koliko je to drvenih zvučnih kutija punih magneta, membrana, zavojnica i ko zna čega sve ne?! Govorimo o tornjevima sa tonama materijala i desetinama kilovata izlazne snage!

Festivalska plaža i tvrđava su dovoljno prostrane, ali ipak, treba to sve negde smestiti i smisleno rasporediti. I zato, danas, nakon nekoliko neprospavanih noći trusta mozgova Seasplash tima, imamo priliku videti kako izgleda konačan raspored položaja soundsystema po lokacijama.

Neka bass vibracije započnu!

 

MAINSPLASH

Hosted by:
O.B.F SOUND SYSTEM (četvrtak, 21.7. i petak, 22.7.)
ABASSI HI POWER (subota, 23.7. i nedjelja, 24.7.)
WARRIOR CHARGE SOUNDSYSTEM
DIGITRON SOUND SYSTEM

***
LIVESPLASH

Hosted by:
BOTZA SOUND SYSTEM
SASO MANGE SOUNDSYSTEM
SEASPLASH SOUND SYSTEM

***
ELEKTROSPLASH

Hosted by:
SEASPLASH SOUND SYSTEM

***
SOUNDSPLASH

Hosted by:
MUNCHIES SOUND SYSTEM

***
BEACHSPLASH

Hosted by:
BASS MATTERS SOUNDSYSTEM
BARABADUB SOUND SYSTEM

 

Dolazi još internacionalnih izvođača!

MEXICAN STEPPER (Meksiko)

Yasser Serrano, bolje poznat pod svojim umetničkim imenom Mexican Stepper, spada u treći talas meksičkih dub aktivista. Yasser je u kontaktu s muzikom od svojih malih nogu, a sa svojim projektom karakterističnog stila, pod uticajem francuskog i britanskog duba te meksičke muzike, krenuo je 2011. godine. Cilj mu je stvoriti nacionalnu dub muziku koja će ostaviti traga na internacionalnoj dub sceni.

Zadnje dve godine bile su od presudne važnosti za njegovu karijeru jer je kroz svoje dve turneje posetio Evropu (Nemačka, Francuska, Španjolska, Švicarska), te razne skvoteve, klubove, i festivale kao što su Serendubity, Mash Up the Valley, Telerama Dub i mnogi drugi.

SANDOKAN (Nemačka)

Sandokan Hifi je roots&culture soundsystem iz Berlina. Njihova se selekcija kreće od ranog rootsa 70-ih do rubaduba 80-ih godina. Ovo leto slave deseti rođendan na turneji koju će završiti u Zagrebu u AKC Attacku, 22. oktobra. Već dugi niz godina sinonim su za soundsystem koji širi muzičkim eterom roots muzika kao mobilna radio stanica. Od njih možete očekivati samo najfiniju jamajkansku selekciju, rootsa, rockersa, duba i steppersa s puno MC iznenađenja!

Untied label Stage Takeover
Untied je dubstep diskografska kuća nastala 2014. godine u Puli. Ovu nezavisnu diskografske kuće ćini Vedran Pušić a.k.a. 207 (M.U.D, Biscuit Factory, Deep, Dark & Dangereous) kojem je osnivanje etikete bio logičan sled događaja obzirom na njegov angažman kao producent i DJ, sarađujući sa poznatim imenima dubstep i bass scene kao što su N-Type, Demon, Biome i mnogi drugi. Osim Vedrana članstvo čine Marcello Marjanović (Dega) i Goran Prović (Proove), dva velika zaljubljenika u dubstep i bass muziku.

Iza labela su do sada 3 digitalna izdanja, prva dva držala su prvo mesto na Juno Deep Dubstep prodajnoj lestvici, te u samom startu dokazali kvalitetu koju su prepoznali i ostali.

Početkom leta očekuje se i prvi vinilno izdanje, debitantski uradak Reamza i Flipz MC-a, uz remix Leon Switcha (ex-Kryptic Minds)

Untied zauzima svoje mesto na Elektrosplash flooru u vreme trajanja 14. Seasplash festivala, u subotu, 23.7.2016., uz posebnog gosta, dubstep producenta iz Engleske Sevena, vlasnika etikete Uprise Audio, i već spomenutog Flipza u ulozi MC-a.

 

Avatar photo

Autor: Igor