Uzbudljivi dnevni i noćni nastupi obeležili početak 6. Dimensionsa – donosimo najavu vikenda!

 

Nakon spektakularnog koncerta otvarenja u pulskoj Areni sa zvezdama večeri Grace Jones i Moderatom, publika se preselila na štinjansku lokaciju 6. Dimensions Festivala čiji je program započeo tokom dana na prepunoj Beach pozornici uz Kamaal Williams Ensemble koji je nastupio i večer pre u Areni, te teksaški hipnotički rock sastav Khruangbin.

Program se naveče sa plaže preselio na tvrđavu Punta Christo te na glavnu festivalsku pozornicu The Clearing gdje su najviše interesa pobudili uživo nastupi Floating Pointsa i Romarea. Prepunu pozornicu Mungos dobro su protresli nastupi stalnih festivalskih DJ-eva, Male i Kode 9-a, dok je još jedan rado slušani gost – Petar Dundov, s kolegom Black Amigom zatvarao susjednu pozornicu The Stables.

Premda je vremenska prognoza varljiva, festivalski program održat će se kako je i najavljeno. Na omiljenoj dnevnoj pozornici The Beach u petak u 17 sati nastupa Moses Boyd, koji je svirao i na koncertu otvorenja u Areni, te Dam Funk u 19:30, također u izdanju uživo. Zagonetni dance-rap izvođač iz Gane, Ata Kak, nedavno se vratio nastupima nakon nekoliko desetljeća izbivanja, a u petak ćemo ga gledati i slušati na glavnoj pozornici. Večer se nastavlja nastupima velikih imena poput Alixa Pereza, Dopplereffekt live i Marcela Dettmanna.

Subota je prepuna iznenađenja i odličnih nastupa. Domaći producent i DJ Ilija Rudman otvara glavnu pozornicu The Clearing, sastav Chui nastupa u dnevnoj varijanti na pozornici uz more, a Mungos Arenu će zatresti nastup “leđa o leđa” legendarnog Goldieja uz ANT TC1-a. Izdavačka kuća PDV predstavlja domaće etikete na stageu The Ballroom pa DJ pult preuzimaju Andrea Ljekaj, Borut Cvajner, Boris Bjelica Bebetto, Mislav, Mario Kolonić Pytzek i Marko Dakovic Volster. Detroitski techno autoritet Theo Parrish imat će cjelovečernji nastup na pozornici The Garden.

Nedelja na glavnoj pozornici, The Clearingu, nudi sve same glazbene teškaše – dobre veze s Detroitom nastavljaju se s nastupom kultnih Aux 88, koji će pozornicu prepustiti prvoj dami elektro scene Nini Kraviz. Večer će zatvoriti techno inovator i istinska zvezda – Jeff Mills. Paralelno sa spektakularnim line-upom The Clearinga, na Moat pozornici nastupit će Goldie s ekskluzivnim techno setom, Mungos će ugostiti pionira dub elektronike Adriana Sherwooda, a The Garden će plesati kako Gilles Peterson bude svirao. Na maloj pozornici tik uz ulaz na tvrđavu, sve popularnijoj Ariji, nastupit će domaći sastav Kozmodrum koji majstorski kombinira jazz, elektroniku i dub.


Na festivalskim blagajnama bit će moguće kupiti 3-dnevne ulaznice (700 kn), 2-dnevne ulaznice (500 kn) i jednodnevne ulaznice koje se mogu kupiti na taj dan (250 kn). Radno vreme blagajni na glavnom festtivalskom ulazu: četvrtak 00-04, petak 11-02, subota 11-02, nedjelja 11-02.

 

Avatar photo

Autor: Igor