V!bes @ Kc Grad

 

v!bes

Subota 25. jun, 20h

Kulturni centar Grad

Vreme je za četvrti po redu v!bes ~ ~ muzički događaj koji povezuje umetnike bliskog senzibiliteta, stila i strasti prema muzici. v!bes promoviše soulful, funky, rare i egzotičan zvuk i okuplja zaljubljenike u muziku koji se ne štede na danceflooru.

 Od oktobra smo vam predstavili 12 dj-eva iz 6 zemalja i 8 gradova. 25. juna u Kulturni centar GRAD od 20h vas očekuju 4 DJ seta:Food For Ya Soul (FFYS) je dj kolektiv aktivan na muzičkoj sceni od 2005. Poreklom iz Švajcarske, ovi višegodišnji stanovnici Brisela predstavljaju publici širom Evrope svoje eklektične mikseve avangardne muzike koja gravitira između soula i deep housea, hiphop-a i bass-a, od klasične do moderne elektronike. Neki od brojnih festivala na kojima su nastupali su Worldwide, Cully Jazz, Dour, Cassiopeia, Machine du Moulin Rouge, Le Nouveau Casino i Southern Soul Festival. Među muzičkim događajima koje sami organizuju i hostuju izdvajamo visoko cenjene “Do The Dilla” žurke. U junu 2014 su pokrenuli „Musical Brunch“ svake nedelje u briselskom jazz klubu „Bravo“, a krajem 2014. se pridruzuju timu eminentne pariske izdavacke kuce „Nowadays Records“, za koju hostuju radio show na sve popularnijem Rinse France radiju svake druge sedmice.

http://ffys.mx/

http://www.facebook.com/foodforyasoul

http://soundcloud.com/foodforyasoul

http://www.mixcloud.com/FOODFORYASOUL/

http://instagram.com/foodforyasoul

https://vimeo.com/ffys


On the Corner DJs je dvojac iz južnog Londona koji predstavlja mladu, ali  renomiranu izdavačku kuću ‘On The Corner records’, podržanu od imena kao što su Gilles Peterson, Patrick Forge, Dom Servini, Laurent Garnier i Tom Ravenscroft. Godine istraživanja muzičkih supkultura širom Afrike vodile su Pete Buckenham-a (aka Pete OTC) do kreiranja OTC label-a i do avantura ovog eklektičnog party DJa u podrumima širom Londona. OTC je hostovao dijapazon producenata i umetnika poput deep jazz znalaca Collocutor do beatment andergraund zvezde u usponu Al Dobson Juniora i etabliranih producenata poput Jose Marquez-a, Rich Thair i Emanative. Joel Buckwell (aka J-Buck) je rezident OTC label-a koji je uneo svoj muzički, promoterski i organizacioni skills u ovaj duo, svojim bogatim iskustvom DJa i promotera grupacije Unwanted Family iz Londona, poznate po svojim festivalskim nastupima i posećenim zurkama u istočnom i južnom Londonu. J-Buck je svoju dj ekipu unwated. predstavljao na Southern Soul festivalu u Crnoj Gori 2015, što ga je dovelo i do rezidenture na v!bes žurkama u Beogradu. Pete and J-buck On the Corner u svojim setovima koriste isključivo ploče, različitih žanrova i “ukusa”, stvarajući fuziju tropikal, latino i afro ritomva sa džezom, fankom, soulom i regeom.

https://soundcloud.com/onthecornerrecords

https://www.mixcloud.com/PystolPete/

https://soundcloud.com/mr-venom 

Beograđanina Milića Bugarčića, poznatijeg kao Spacewalker-a, mnogi smatraju za srpskog Gilles Petersona. Ovaj istinski taste-maker svojim uticajnim radio show-om “Balance” (“Balanso”) više od dekade širi dobre vibracije. Poznat po svojim eklektičnim “Balanso” žurkama, Spacewalker je nesumnjivo najposvećeniji sakupljač ploča i poznavalac andegraund black muzike u zemlji, od deep jazz-a do najsvežijih bitova. Od nedavno se “Balance”, kao partnerski show dvonedeljno emituje u okviru respektabilnog i globalno praćenog sajta “Music is My Sanctuary.”

http://www.musicismysanctuary.com/

https://www.mixcloud.com/balanceradio/

https://www.mixcloud.com/Spacewalker/

https://soundcloud.com/spacewalk 

Master Flow je DJ i producent iz Subotice, sa rezidencijom u Novom Sadu. Jedan od pionira elektro sving, nju džez i elektro tango zvuka u regionu je i frontmen prvog elektro sving benda u Srbiji “Bendtronica” i aktivno sarađuje sa čuvenim “Parov Stelar”.  Host je novosadske muzičke večeri JazzySad u kojoj kombinuje jazz-funk, modal, latino i disco trake iz svoje bogate kolekcije. Umetnik iza ovog aliasa je i menadžer “Midnight JazzDance” stejdža na renomiranom Nišvil džez festivalu, student dizajna i produkcije zvuka na prestiznom Tehničkom univerzitetu u Gracu i čest gost dj beogradskih klubova koji neguju vinil kulturu.

https://www.facebook.com/MasterFlow.JazzySad/

https://soundcloud.com/masterflow-phonograp

hhttps://www.mixcloud.com/MasterFlow/

 

Karte:

20:00 – 22:00 slobodan ulaz
22:00 – 00:00 200rsd
00:00 – 02:30 400rsd
02:30 – 04:00 slobodan ulaz

v!bes ~ ~ sharing passion, music and culture


https://vimeo.com/169058785

www.gradbeograd.eu

 

Avatar photo

Autor: Igor