Veceras dodela nagrada EFA – EXIT u finalu za najbolji evropski festival

Večeras se u Groningenu (Holandija) održava European Festival Awards (EFA) ceremonija za dodelu evropskih festivalskih priznanja. EXIT festival je nominovan u najznajčajnijoj kategoriji, Best Major European Festival.

Ovo je najvažnija nagrada koju jedan festival može da dobije, i velika je čast što EXIT, od kako je ova nagrada osnovana, publika iz celog sveta izglasava u top 10 najboljih festivala.” -izjavio je Dušan Kovačević, direktor EXIT festivala.

Više od 360 festivala iz 34 zemlje bilo je u konkurenciji za najbolji evropski festival u 2013. godini. Više od 620 000 ljudi iz celog sveta je učestvovalo u glasanju. Glasovi festivalskih fanova se sabiraju sa glasovima EFA žirija, sastavljenog od najistaknutijih ličnosti iz evropske festivalske industrije i putem ovog mehanizma EXIT je u decembru 2013. godine uvršten u deset finalista, zajedno sa belgijskim festivalima Tomorrowland, Pukkelpop, Dour Festival i Rock Werchter, Open’Air i Woodstock festivalom iz Poljske, nemačkim Hurricane/Southside i Wacken Open Air festivalima, kao i mađarskim Szigetom.

Ovo je peta godina zaredom da je EXIT uvršten među deset najboljih velikih festivala u Evropi, svaki put još od osnivanja nagrade European Festival Awards 2010. godine. Dosadašnji dobitnici nagrade Best Major European Festival su:

2009. i 2010. Open’er Festival iz Poljske

2011. Sziget Festival iz Mađarske

2012. Tomorrowland iz Belgije

Avatar photo

Autor: Igor