Večeras počinje Lovefest Energy Weekend

 

Ovog vikenda, dvodnevnim muzičkim događajem u beogradskom klubu Drugstore (Despota Stefana 115), Lovefest će napraviti veliki uvod u proslavu svoje desetogodišnjice i ugostiti inostrane i di-džejeve sa domaće scene.

Cassy i Levon Vincent najavljuju desetogodišnjicu festivala ljubavi  

Energy vikend će u petak 23. oktobra otvoriti Cassy, jedna od najboljih ženskih di-džejeva na svetskoj underground sceni, a zajedno sa njom nastupiće i nemački di-džej XDB. Zvezda druge večeri biće njujorški pionir elektro zvukaLevon Vincent, a osim njega nastupiće i holandski di-džej Makam, kao i mladi britanski producent Palms Trax. U beogradskom klubu, koga često nazivaju i balkanskim Berghainom, na dve bine nastupiće i makedonski di-džej Viktor Apostolski, kao i poznati di-džejevi iz Srbije među kojima su Marko Milosavljević, Nemanja Krstić, DJ Flip, kao i cela postava prestoničke muzičke organizacije Beyond House.

U isto vreme Lovefest Energy vikend će još jednom predstaviti koncept jedne od najvećih bina elektronske underground muzike u Srbiji. Inače, Energy Stage je svima poznat po tome što za razliku od drugih bina festivala ljubavi svoju pažnju usmerava samo na jedno – muziku. Tako umesto posebne scenografije, sa svedenom festivalskom estetikom nastupom svakog od izvođača dolazi i eksplozija emocija, koja je za ovu binu jedino merilo uspešnog seta.

Program u “velikoj sobi” večeras će otvoriti Dušan Predojević, beogradskim klaberima poznatiji pod pseudonimom Doo. Sat vremena posle ponoći nastupiće nemački di-džej XDB, a zvezda večeri Cassy, nastupiće od 3h. Prvu noć u velikoj sobi zatvoriće mladi makedosnki di-džej Viktor Apostolski.

Na drugoj bini večeras će nastupiti Nemanja Krstić, a od ponoći se očekuje nastup DJ Flipa. Dva sata posle ponoći muziku će puštati Damir Zekiri, a veče će zatvoriti DJ PTZC, koji će nastupati od 4h ujutru.

Na velikoj bini drugo Energy veče otvoriće Nikola Vemić, a sat vremena posle ponoći nastupiće njujorški di-džejLevon Vincent. Od 3h posle ponoći na stage stiže holandski di-džej Makam, a Energy Weekend će zatvoriti Marko Milosavljević.

Di-džej Ognjem i Ali Guney zagrejaće klabere u maloj sobi za nastup mladog Britanca Palms Traxa, posle koga će muziku vrteti di-džej Vitanov.

Vrata Drugstore-a otvaraju se u 22h, a za one koji do sada nisu obezbedili svoju kartu, moći će da je kupe na ulazu večeras i sutra.

Lovefest Energy – bina koja otkriva mlade di-džejeve  

Energy Stage je poznat i po tome da promoviše kako već poznate, tako i mlade nade srpskog di-džejinga, pa su tako na najvećoj underground bini u Srbiji nastupali gotovo svi poznati domaći i regionalni izvođači među kojima su Marko Milosavljević, Dejan Milićević, Viktor Apostolski, hrvatski di-džejevi Pytzek i Borut i mnogi drugi. Prethodnih godina priliku da se predstave publici Energy Stage-a imali su i mladi regionalni di-džejevi, pobednici konkursa “Mlade nade”, a mnogima od njih Lovefest je bio samo uvod u građenje uspešne muzičke karijere.

Ulaznice za oba dana mogu se kupiti u svim poslovnicama Eventima i DD Tickets-a, a kupovina će biti omogućena i na ulazu 23. i 24. oktobra.

 

Avatar photo

Autor: Igor