Veliki uspeh prvog izdanja domaćeg producenta Last95!

 

Osim što Beograd i Srbija polako postaju sedište najboljeg klabinga u Evropi, sve više značajnog doprinosa daju i na evropskoj (nadamo se uskoro i svetskoj) producentskoj sceni. Ponovni porast popularnosti elektronske muzike poslednjih godina iznedrio je veliki broj veoma talentovanih mladih ljudi kako u svetu DJinga, gde su pojedina imena sa domaće scene već dobro poznata klubovima širom Evrope, tako i u producentskoj sferi gde sve više do izražaja dolazi novi talas domaće kulture elektronske muzike.

Danijel Čehranov je jedno od imena koja su dobro poznata poštovaocima domaće elektronske scene. Nakon nastupa po svim značajnijim klubovima i festivalima u Srbiji, nedavno je odlučio da se ozbiljnije posveti muzičkoj produkciji, u nameri da postane još jedno od imena iz domaće “muzičke kuhinje” koja se spominju širom Evrope. Pod pseudonimom Last95 otvorio je i izdavačku kuću, za koju je izdao i svoj prvi EP pod nazivom “Faceless”, na kom se nalaze dve trake – “Metea” i jedna po kojoj je sam EP dobio ime.

Za samo 8 dana po objavljivanju prvo izdanje Last95 se popelo na neverovatno prvo mesto Beatport Progressive House Releases liste, gde se nalazi iznad novog izdanja legende ovog pravca Guy J-a, dok je na Beatport Tech House Releases na visokoj trećoj poziciji. Na ukupnoj listi izdanja “Faceless” se popeo do fenomenalnog neverovatnog petog mesta.

Ekipa iza projekta Last95 navodi da je podrška sada bitnija nego ikada. Nadaju se ulasku u top 3 na Beatport Releases listi i smatraju da je ovo velika stvar ne samo za ovaj projekat, već za sve domaće producente i ljubitelje elektronske muzike.

Svaki uspeh bilo kog domaćeg DJa ili producenta je velika stvar za celu klabing zajednicu i pomaže da se naša, već odlična scena, dodatno razvije.

Kao što smo već spomenuli, kažu da je podrška sada bitnija nego ikada i da su ciljevi, naravno, zadržavanje prvog mesta na Prog House listi I napredovanje na ostale dve.

Izdanje je trenutno ekskluzivno objavljeno na Beatportu i možete ga naći na ovom linku, gde ga istovremeno možete i kupiti i na taj način dati još jedan doprinos ovom izvođaču i domaćoj sceni uopšte.

Kod nas još uvek nema kulture kupovine muzike, koja je većini zemalja na zapadu sada normalna stvar. Zato je promena mentaliteta domaće publike i insistiranje na tome da se na taj način pomogne svim domaćim producentima i izvođačima jako bitna, jer kao što smo već rekli – svaki DJ i producent iz Srbije za kog se čuje van naših granica, najbolja je reklama i referenca celokupnoj domaćoj sceni.

Last95 uskoro planira objavu novog singla pod nazivom “Ravena” na kanalu Progressive Astronaut, a više informacija o tome očekujte u narednim nedeljama.

 

Avatar photo

Autor: Igor