Veliku proslavu dve decenije EXIT festivala pojačavaju Robin Schultz, Satori live i Ece Ekren

 Veliku proslavu dve decenije EXIT festivala pojačavaju Robin Schultz, Satori live i Ece Ekren

Nakon lansiranja velike nacionalne kampanje za vakcinaciju mladih, EXIT objavljuje nova imena za proslavu dve decenije festivala. Hitmejker Robin Schulz, izuzetno cenjeni holandski umetnik srpskog porekla Satori live i nadolazeća house zvezda Ece Ekren svojim nastupima pojačavaju veliku proslavu 20 godina Exita, koja će biti održana od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Uz njih stiže i niz domaćih izvođača, koji zaokružuju program omiljene progresivne trance bine Gaia Trance XperimentSvi zajedno se pridružuju već ranije najavljenom nizu svetskih i regionalnih zvezda, među kojima su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Asaf Avidan, Sabaton, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Artbat, Hot Since 82, Sheck Wes, Meduza, Solomun, Paul van Dyk, Honey Dijon, Amira Medunjanin, Buč Kesidi, Marko Nastić i mnogi drugi. Osim novih imena, EXIT najavljuje i prodaju jednodnevnih ulaznica koja počinje od utorka, 1. juna.

Robin Schulz, Satori & more added | EXIT 20th anniversary 2021:

Vodeći nemački DJ i producent Robin Schulz važi za najnagrađivanijeg nemačkog umetnika, osvojio je četiri najprestižnije nemačke ECHO nagrade, i nominaciju za Grammy nagradu. Neki od mega hitova kojim je osvajao prva mesta na top listama i sve veću ljubav publike su „Sugar“, „Prayer in C“, „Waves“, „Sun Goes Down“ i „Speechless“. Iza sebe ima više od 15 miliona prodatih albuma i singlova, preko četiri milijarde strimova i više od 250 zlatnih i platinastih tiraža širom sveta. Satori je nedavno bio deo InfinitX projekta sa specijalnim koncertnim filmom „Satori na tvrđavi Golubac: Zvuci prošlosti“, koji je ujedno i najava njegovog novog albuma u Exitovoj produkciji. Neizmerno ceni balkansku etno muziku, i ta inspiracija će se prepoznati i na novom albumu i na predstojećem nastupu pred Exitovom publikom. Jakoj postavi pridružuje se i zvezda u usponu Ece Ekren, koju mediji zbog egzotičnog house zvuka porede sa njenim sugrađaninom Mahmut Orhanom, a prošle godine upisala je i nastup na Exitovom Life Streamu.

Uz nove headinere kompletiran je i line up Gaia Trance Xperiment bine, čiju postavu pojačavaju Modern8 Live, Magnetik Live, Zyce Live, Flegma Live, Ectima Live, Pura, Stole, Zarma, Vlada, Buca i Filip Nikolaević, TeToure, Lazanya B2B DJ Lyabidelic i DJ Albert. Oni se pridružuju već ranije objavljenim Imaginariumu Live, Pionu Live, i DJ-ima Aquapipeu, DaPEACEu, Mandi, Mozzi i Chedi.

Ujedinjeni festivali Srbije, koje predvode EXIT, Beerfest, Lovefest, Arsenal fest i Nišville, pokrenuli su prošlog petka nacionalnu kampanju za vakcinaciju, čiji su fokus mladi – da daju svoj doprinos vraćanju normalnom životu i vakcinišu se. To je jedini način za ostvarenje postavljenog zajedničkog cilja – da pre 21. juna više od 50 odsto punoletnog stanovništva Srbije bude vakcinisano što će, između ostalog, omogućiti povratak festivala i koncerata, ali i pomoći u velikoj borbi koji tek predstoji, onoj za mentalno zdravlje mladih ljudi. Sama kampanja deluje u dva pravca:„Neću više da igram / vrtim / sviram sam(a)“, koja je usmerena prema svima kojima nedostaju koncerti i festival, i „Ima li neko bolju ideju“, namenjena svima onima koji nisu sigurni da je vakcinacija najbolji put za izlaz iz pandemijske krize. Zajedničko za oba smera je slogan „Vakcina je jedini način da ponovo budemo zajedno“. Kampanja je realizovana uz podršku nacionalne platforme Vlade Srbije – „Srbija stvara“, Ministarstva zdravlja i gradova Beograda i Novog Sada.

FESTIVALI KAO NAJBEZBEDNIJA MESTA OKUPLJANJA I MOTIVACIJA ZA 

MASOVNO VAKCINISANJE

Vodeći srpski muzički festivali nedavno su predstavili protokol kreiran u skladu s poslednjim naučnim istraživanjima širom Evrope, koja potvrđuju da je, uz određena ograničenja ulaska na događaje, rizik od širenja zaraze gotovo zanemarljiv. Protokol tako predviđa da će na festivale moći da uđu oni koji su vakcinisani, imaju potvrdu da su preležali Covid-19, koji poseduju negativan PCR ili antigenski test. Ovaj protokol ujedno predstavlja i snažnu motivaciju mladima da se vakcinišu, jer je ovoj starosnoj grupi glavna motivacija za vakcinaciju upravo povratak normalnom životu. Krizni štab se na sednici održanoj u petak, 14. maja, pozitivno izjasnio o protokolu i predvideo povratak manifestacija od 21. juna, pod uslovom da je najmanje 50 odsto punoletnih građana vakcinisano do tog datuma, uz dalje poboljšanje epidemiološke situacije.

20. GODIŠNJICA EXIT FESTIVALA

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala biće održana od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svetskih i regionalnih imena kao što su David Guetta, Eric Prydz b2b Four Tet, DJ Snake, Sabaton, Nina Kraviz i Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Denis Sulta, DJ TopicRobin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van DykArtbat i Sheck Wes. Potpuni raspored po danima nalazi se na zvaničnom sajtu festivala.

ULAZNICE

U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontigent ulaznica za EXIT festival 2021. po promo ceni od 6.990 dinara, i uz uštedu od 40 odsto u odnosu na finalnu cenu. Sve ulaznice kupljene za izdanje 2020. važe za ulaz na ovogodišnji festival. Pokrenuta je i popularna akcija „Kupi 4, zgrabi 5“, koja će biti dostupna do isteka veoma ograničenih zaliha.

Ograničen kontigent jednodnevnih ulaznica, po poklon ceni od 1.990 dinara, uz 50 odsto popusta, biće pušten u prodaju u utorak 1. juna, tačno u podne. U pitanju je jako ograničen broj ulaznica koji obično bude rasprodat za par sati, nakon čega se cena podiže. Ulaznice se mogu nabaviti putem zvanične stranice festivala, kao i putem prodajne mreže Gigs Tix.

Avatar photo

Autor: Igor