Više od 900 prijava za volontiranje na Heineken Lovefestu

 

Jedanaesto izdanje Heineken Lovefesta već je oborilo brojne rekorde, a još jedan od njih je i neverovatan broj prijava koji je ove godine stigao od kandidata za volontiranje tokom festivala. Za manje od dve nedelje na adresu festivala stiglo je više od 900 prijava i to iz celog regiona, a na festivalu je priliku da volontira dobilo samo 40 najboljih kandidata.

Zainteresovani od 18 do 26 godina mogli su da se prijave za pozicije na festivalskim binama, pružanje informacija o festivalu i programu na Info pultu, volontiranje u kampu, kao i u okviru eko patrole i press sektora. Prijave su stizale iz cele Srbije, ali i iz Bosne, Crne Gore, Makedonije i Grčke, a mladi su najviše bili zainteresovani da steknu nova iskustva u okviru produkcije i press službe.

I na ovogodišnjem festivalu ljubavi, Heineken Lovefest pruža mogućnost svim mladim ljudima da steknu neophodno iskustvo, određene radne veštine i da se u društvu drugih volontera dobro zabave.Posle volontiranja na festivalu u Vrnjačkoj Banji prošle godine pojedini volonteri su dobili priliku da se zaposle u okviru organizacije.

„Radila sam u Press centru prošle godine i tada sam prvi put posetila Lovefest. Iako sam imala prethodno volontersko iskustvo, to je bio poseban doživljaj za mene”.

“Naučila sam da brzo razmišljam i reagujem. Lovefest je za mene mnogo više od zabave, iza toga je ogromna mašinerija ljudi koji vredno rade iz dana u dan kako bi sve dobro organizovali. Imala samizbalansiranrad sa zabavom i to je bio razlog da nastavim da radim za Lovefest“.

Cilj Lovefesta je da motiviše volontere da nauče mnogo toga iz oblasti produkcije, medija i organizacije festivala. Posle volontiranja na festivalu ljubavi mladi su bogatiji za jedno iskustvo i za mnogo novih prijateljstava.

Avatar photo

Autor: Igor