VIŠE OD DVA MILIONA MLADIH EVROPLJANA KONZUMIRALO JE ECSTASY PROŠLE GODINE!

 

Kreativni i ponekad agresivni marketing” mogao bi biti faktor u porastu konzumiranja ekstazija, prema evropskim stručnjacima za droge.

Evropski izveštaji o drogama iz 2016. godine otkrio je da je 2,1 miliona osoba u dobi od 15 do 34 godine konzumiralo ekstazi u protekloj godini, što je 300 hiljada više od prve procene. Smatra se da je korišćenje jedinstvenih logotipa, kao što su UPS i Superman, odigralo veliku ulogu u velikom broju konzumenata.

Porast od 157 hiljada konzumenata zabeležen je u Velikoj Britaniji 2015. godine, a čistoća MDMA se navodi kao glavni razlog. Kao rezultat toga, stručnjaci pozivaju na nove sigurnosne inicijative.

Oživljavanje MDMA donosi sa sobom potrebu da se promisli o postojećim prevencijama i smanjenju štete kako bi se pristupilo novoj populaciji korisnika koji možda koriste velike doze proizvoda, bez razumevanja rizika koji su uključeni.“, izjavio je Alexis Goosdeel iz Evropske agencije za droge.

Tokom poslednjih 12 meseci, Holandija je imala najveći broj konzumenata ekstazija (5,5 posto mladih ),a prati je Velika Britanija (3,5 posto).

Izvor: MixMagAdria

Avatar photo

Autor: Igor