Vlasniku Amnesije iz dva sefa zaplenjeno 300 000€!

 

Španske vlasti i porezna su ozbiljno shvatile svoj zadatak iskorenjivanja utaje poreza koja je postala golemi tamni pod ton noćnog života najrasplesanijeg španskog ostrva.

Ibiza za špansku ekonomiju označava jedan masivni mehanizam generisanja profita od turista koji dolaze sa čitave kugle, ne bi li nekoliko noći proplesali na belom pesku uz probranu kremu globalne elektronske sve što se proplesati da. I tako mu mleka u prahu, vlast i državne institucije neće dozvoliti da se zabavljaš ako im ne odrežeš krišku kolaca koji i oni zele za sebe.

Španska policija je tako sa samih lokacija klubova, u kojima je nedavno pronašla milione eura nezavedenog novca, proširila istragu i na dva sefa vlasnika Amnesije, Martina Ferrera, pohranjena u bankama u Ibizi, koji su zajedno sadržavali preko 300 000 €.

Ovo je najnoviji rasplet duge priče borbe protiv utaje poreza i pranja novca preko klubova koja je započela još početkom juna racijom agenata u San Rafael klubu, hapsenjem Ferrera i još trojice zaposlenih i zaplenjene sume u susedstvu 2 milijuna €. Juče ujutro, 6. oktobra, dužnosnici Guardia Civilne službe s Mallorce pojavili su se u bankama Banco Sabadell i BMN, kako prenosi Diario de Ibiza koji prati istragu od početka. Treći Ferrerov sef, pohranjen na brodu, takođe je pretražen, ali je bio prazan.

Vlasti su svesne postojanja sefova još od juna, ali sudija Carmen Marin je tek juče izdala nalog. Sva četvorica uhapsenih su trenutno na slobodi pod kaucijom, a Amnesija je izgubila dozvolu za party zatvaranja protekle subote nakon što je prošlonedeljni Music On event oderao nekoliko sati duže od dopuštenog.

Izvor: KlubskaScena.hr

Avatar photo

Autor: Igor