Vodeći svetski muzički medij Billboard: EXIT se upisao u istoriju kao prvi veliki evropski festival od početka pandemije!

 Vodeći svetski muzički medij Billboard: EXIT se upisao u istoriju kao prvi veliki evropski festival od početka pandemije!

Vodeći američki muzički medij Billboard objavio je juče članak o Exitu, uz zaključak da se „upisao u istoriju kao prvi veliki evropski festival od početka pandemije“.

Nakon niza lažnih početaka za muzičke festivale širom Evrope, dok se organizatori suočavaju sa konstantnim promenama vladinih propisa i sigurnosnih protokola, EXIT kreće napred uz odobren bezbednosni Protokol, koji zahteva da svi posetioci budu vakcinisani, ili imaju antitela ili negativan PCR ili brzi antigenski test“, prenosi čuveni Billboard.

Proslavljajući dve decenije postojanja 2021. godine, festival očekuje da će ugostiti 40.000 posetilaca dnevno, iz 70 zemalja širom sveta, na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a događaj traje do nedelje, 11. jula, navodi se u tekstu o održavanju Exita.

Lineup uključuje oko 300 didžejeva i producenata, među kojima su Paul Kalkbrenner, David Guetta, DJ Snake, Charlotte de Witte, Solomon, Amelie Lens, Maceo Plex, Robin Schulz, Asaf Avidan, Honey Dijon, Hot Since 82, Medusa, Paul van Dyk, Artbat i drugi, a izvođači će nastupati na više od 20 festivalskih bina i oblasti širom Petrovaradinske tvrđave, podseća ovaj vodeći svetski muzički medij .

Billbord navodi da „status prvog velikog muzičkog festivala koji će se održati u Evropi od početka pandemije EXIT festivalu dodaje na već bogatoj tradiciji“.

EXIT je osnovan 2000. godine kao studentski pokret koji se borio za demokratiju i slobodu u Srbiji i na Balkanu, koji je pretrpeo niz krvavih ratova između 1991. i 2001, što je dovelo do raspada jugoslovenske države. Posle jugoslovenskih opštih izbora 2000. godine, EXIT se 2001. preselio na 240 godina staru Petrovaradinsku tvrđavu na obali reke Dunav“, prenosi Billboard.

Iako je inicijalno EXIT festival svoju dvadesetu godišnjicu trebalo da proslavi 2020. godine, događaj je tada otkazan usled rastućeg broja zaraženih virusom Kovid-19 u Srbiji i širom Evrope i sveta, podseća se u tekstu. Portal Billboard napomenuo je svojoj publici širom sveta i da će EXIT sve do nedelje prenositi nastupe uživo preko svojih Youtube i Facebook stranica, te da događaj traje od 19 sati do 8 ujutru narednog dana po srednjeevropskom vremenu.

Avatar photo

Autor: Igor