VRAĆA SE KULTNI MP3 PLAYER WINAMP, ALI U MODERNOJ VERZIJI!

 VRAĆA SE KULTNI MP3 PLAYER WINAMP, ALI U MODERNOJ VERZIJI!

Oficijalnu nadogradnju kultni program za puštanje muzike Winamp nije dobio od 2007. godine.


Ako u moru novih kompjuterskih programa za preslušavanje muzike nikako ne možete pronaći onaj koji će vam potpuno odgovarati, sigurno će vas razveseliti vest kako se, prema svemu sudeći, na tržište vraća legendarni Winamp, u svoje vreme sigurno jedan od najpopularnijih, a verovatno i najbolji softver za preslušavanje mp3 muzike i drugih kompjuterskih muzičkih formata.

Winamp se ponovo pokreće kao potpuno nova aplikacija, najavio je Radionomy. Pokrenut 1997. godine kao mali besplatni program za Windowse, u kratkom je roku stekao globalnu popularnost, a mogao se nadograđivati raznim dodacima, pa su na prelazu ovog veka upravo uz njega odrastale tadašnje generacije mladih fanova muzike.

Iako ga je 2014. otkupom od AOL-a od gašenja spasio Radionomy, Winamp službeni apdejt nije dobio već punih 14 godina, od verzije 5.5 iz 2007. godine, što bi se sada trebalo promeniti. Na službenoj stranici možete se pretplatiti i tako među prvima dobiti priliku instalirati prvu beta verziju novog Winampa.

Za sada nema službenih informacija o funkcijama, dizajnu ili novim karakteristikama, ali, sudeći po informacijama, novi Winamp bi trebao dobiti mogućnosti streaminga muzike, kao što imaju Spotify i SoundCloud, slušanja muzike iz clouda i preslušavanja podcasta ili streaminga radio stanica, a vrlo verovatno će postati primarno mobilna, a ne desktop aplikacija.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor