VRHUNAC X-BASS REVOLUCIJE

EXIT R:Evolucija 2013 započela je saradnjom EXIT-a i UKF Music-a, najveće i najznajčajnije muzičke platforme posvećene bass muzici, a sada je to partnerstvo dobilo novu dimenziju kompletiranjem liste izvođača koji će nastupiti na glavnoj bini festivala u okviru novog muzičkog programa pod nazivom X-Bass Takeover, koji će okupiti najznajčajnija svetska imena ovog muzičkog pravca:

Chase & Status and Rage, Diplo, Rudimental live, SBTRKT (DJ Set), Dismantle & LX One, Feed Me (DJ Set), Redlight, Broke’n’£Nglish, Camo & Krooked (DJ Set) & Dynamite MC, Wilkinson & VisionObi pridružiće se već potvrđenim nastupima DJ Fresh LIVE, SkiSM, Dub Phizix i MC Strategy, The Prototypes, Brookes Brothers, Inspector Dubplate, kao i Friction i MC Linguistics. Zajedno, od ovogodišnjeg X-Bass Takeover programa napraviće jedan od najvećih svetskih događaja posvećenih ovim energičnim muzičkim pravcima.

Britanski producenti Chase & Status, predvodnici drugog dela X-Bass programa, su među najzaslužnijima što je drum&bass na globalnom nivou uspeo da, od alternativne vrste muzike, dopre do šire publike. Pobednici u nekoliko kategorija u okviru prestižnih Drum&Bass i Q nagrada, ponudili su publici nešto sasvim novo u vidu kombinacije moćnih bas linija, „zaraznih” hitova i saradnje sa zvezdama poput CeeLo Greena i Rihanne.Poslednji projekat na kome je radio Diplo je novi album Snoop Liona i on će, kao i Camo & Krooked, Rudimental Live, Dismantle, LX One, Wilkinson & VisionObi, Redlight i Broke’n’£Nglish nastupiti u Srbiji po prvi put. Na EXIT se vraća Dynamite MC, veliki promoter i prijatelj festivala.

„EXIT je definitivno jedan od najuticajnijih festivala današnjice, ujedno i najveći događaj s kojim smo ikada sarađivali, tako da moramo da podignemo stvari na viši nivo. UKF i EXIT dele zajednički cilj, a to je da ujedine ljubitelje muzike iz celog sveta kako bi kreirali neponovljivo festivalsko iskustvo“. – izjavila je Jenni Cochrane, UKF Music events & tour direktor.

Sa više od 3 miliona sledbenika i više od jedne milijarde pregleda na svojim Youtube kanalima, promovišući najbolja i najaktuelnija muzička dostignuća koja su zaštitni znak ovog, inače energičnog muzičkog pravca, UKF Music predstavlja idealan izbor partnera koji će popularni After 2“ program EXIT festivala, sada sa novim nazivom X-bass Takeover, podići na mnogo veći nivo.“ – istakao je Dragan Ambrozić, programski selektor glavne festivalske bine.

Ove godine se obeležava desetogodišnjica spektakularnog drum’n’bass programa koji je postao jedan od zaštitnih znakova EXIT Festivala. Saradnja EXIT-a i UKF Music-a obeležiće naredne godine, a nastupi najpopularnijih DJeva i producenata pozicioniraće X-Bass Takeover program među pet najboljih drum’n’bass događaja na planeti.

Pored kompletiranja X-Bass programa, zvezde koje su potvrdile svoj dolazak na EXIT 2013 su Atoms For Peace, Snoop Dogg Aka Snoop Lion, CeeLo Green, Fatboy Slim, Bloc Party, Eric Prydz, Seth Troxler, Dubfire, Pan-Pot, Dixon b2b Âme, Scuba live, Matador live, Subb An b2b Adam Shelton, Apollonia, Ana Popović Band, Prong, Delilah, Deniz KurtelKate Boy live, a mnoge druge najave tek slede!

Trenutno aktuelna cena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival sa 50% popusta iznosi 5.990 dinara, i mogu se kupiti na Gigstix.com kao i na Gigstix prodajnim mestima u Novom Sadu, Beogradu, Subotici, Čačku, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Zemunu i Novoj i Staroj Pazovi.
 
Studenti i srednjoškolci mogu da kupe petodnevne ulaznice sa popustom od 55% za 5.490 dinara na Gigstix prodajnom mestu u Pariskom magazinu u Novom Sadu. Svi koji nisu iz Novog Sada treba da pišu na tix@gigstix.com.
 
Kao deo saradnje EXITa i OTP banke, svi ljubitelji festivala imaju priliku da dođu do svog kompleta karata kroz akciju „U tvom ritmu”, koja traje od 17. aprila do 17. maja.  Otvaranjem namenskog računa i uplatom 1.500 dinara moguće je rezervisati komplet karata za EXIT, dok je ostatak sredstava moguće uplatiti u ratama od 500 ili više dinara, bez kamate, sve do 1. jula, u ritmu koji svakom potencijalnom posetiocu odgovara. 

Pratite redovno exitfest.org, jer u narednom periodu slede objave novih imena.

Avatar photo

Autor: Igor