Klubu obožavalaca Grete Van Fleet, u kojem su već neko vreme rokenrol velikani Robert Plant, Elton John, Slash, Alice Cooper, ali i Joe Elliot iz sastavaDef Leppard, Tom Hanks i brojni drugi, pridružio se i pevač i frontmen kultnog benda Smashing Pumpkins, Billy Corgan.

 

Klubu obožavalaca Grete Van Fleet, u kojem su već neko vreme rokenrol velikani Robert Plant, Elton John, Slash, Alice Cooper, ali i Joe Elliot iz sastava Def Leppard, Tom Hanks i brojni drugi, pridružio se i pevač i frontmen kultnog benda Smashing Pumpkins, Billy Corgan.

U razgovoru sa fanovima na Instagramu, upitan za popularni bend iz okoline Detroita, izjavio je: „Sjajni su, za njih je samo nebo granica!Greta Van Fleet su protekle godine postali sinonim za rokenrol, njihovi hitovi osvajaju top liste, te su se njihova lica našla i na najnovijoj naslovnici cenjenog Classic Rock magazina, pod naslovom „Upoznajte trenutno najtraženiji bend na planeti”. Naslovna strana magazina navodi dosadašnje uspehe grupe u kojoj je prosek godina svega 21: „Album na prvom mestu top lista, četiri Grammy nominacije i preko 200 miliona preslušavanja“. Ovaj sastav mnogi ovih dana slušaju i u saundtreku za holivudski spektakl “Akvamen”, a uskoro će otvoriti i novu sezonu super-popularne emisije “Saturday Night Live” (SNL), koju svake nedelje prati preko 10 miliona ljudi širom sveta!

Greta Van Fleet briljirali su i na nominacijama za prestižne Grammy nagrade: pored nominacije benda za “Najbolje nove izvođače”, njihov hit “Highway Tune”, nominovan je za najbolje rok izvođenje, singl “Black Smoke Rising” za najbolju rok pesmu, a njihov dupli maksi-singl “From the Fires” odabran je među najbolje rok albume u 2018. godini. Ovaj nezaustavljivi kvartet iz okoline Detroita i sami mediji su prozvali „spasiocima rokenrola“, što je potvrdio i Robert Plant lično, izjavivši da su mladići legitimni naslednici Led Zeppelina. Elton John tvrdi da njihova energija nije viđena u ovom celom veku, dok Alice Cooper smatra da rokenrol nikada ne umire i da će, zahvaljujući imenima kao što su Greta Van Fleet, ponovo izbiti u prve borbene redove. Duh optimizma momci su probudili i u jednom od najboljih gitarista na svetu, Slashu, koji je izjavio da su sada isključivo zbog njih, i to nakon dužeg vremena, nove generacije ponovo zainteresovane za rokenrol i druge mlade bendove.

U Srbiji ćemo Gretu Van Fleet imati priliku da slušamo uživo na EXIT festivalu čiji program ove godine, pored novih nada rokenrola, predvode rok giganti The Cure.

Avatar photo

Autor: Igor