Završilo je najuspešnije izdanje Sonus festivala do sad! Više od 12 hiljada posetioca iz 65 zemalja sveta plesalo je 5 dana i 5 noći uz više od 70 izvođača u klubovima na ostrvu Pagu!

 

U petak, 23. avgusta, sa već tradicionalnim afterpartyjem, završio je Sonus festival. Više od 12 hiljada posetioca iz čak 65 zemalja sveta plesalo je na 7. izdanju ovog svetski poznatog festivala koji se svake godine održava u klubovima na ostrvu Pagu, a ove godine je trajao od 18 do 23. Avgusta.

Festival je ove godine privukao više posetioca nego prethodnih godina što je organizatore postaknulo da gostima ponudi i dodatna dva događaja dva dana pre početka samog festivala, kao i da uvrsti dodatni klub u lokaciju održavanja festivala – Noa Beach klub.

Iako je većina posetitelja došla na Pag zbog festivala iz Nemačke, Italije, Francuske, Velike Britanije, Holandije, sve je veći broj gostiju iz Australije, SADa, ali i dalekih destinacija kao što su Ujedinjeni Emirati, Brazil, Južna Koreja, Tajland, Egipat, Japan i ostali koji su svrstali Sonus festival na svoju party mapu.

Ove godine Sonus je ugostio više od 70 izvođača od kojih je većinu činila sama krema svetske scene elektronske muzike kao što su Sven Väth, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Solomun, Marco Carola, Boris Brejcha, Derrick May, Joseph Capriati, Pan-Pot, Loco Dice, Seth Troxler, I Hate Models, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Dax J, Black Coffee kao i imena regionalne i domaće scene koja organizatori Sonusa posebno podržavaju – Dejan Milićević, Marko Nastić, Petar Dunov, Valentino Kazyani, Ian F, Josip Bajić aka Bronski, Marin Biočić i Mate Čeko. Iako su neki zbog bolesti morali otkazati nastup, program je tekao u savršenom redu i rasporedu.

Sonus festival je svojim impozantnim programom, posebnom atmosferom i atraktivnom lokacijom, 3 godine zaredom, prema izboru publike osvojio nagradu Ambasador za najbolji hrvatski festival elektroničke glazbe, ali i 3 godine zaredom bio uvršten u najbolji festival elektronsku muziku u svetu za mesec avgust, prema časopisu Resident Advisor.

Za više informacija, pratite Sonus festival i ostale događaju organizatora na regionalnim kanalima društvenih mreža.

Facebook: https://www.facebook.com/insoundwetrust/  

Instagram: https://www.instagram.com/welovesound/

Avatar photo

Autor: Igor