ZAVRŠIO WE LOVE SOUND FESTIVAL – PRVI MEĐUNARODNI FESTIVAL ELEKTRONSKE MUZIKE U ZAGREBU

 

Zagreb je ovog vikenda bio domaćin prvog međunarodnog festivala elektronske muzike, Sonusovog WELOVESOUND festivala koji se održao u petak, subotu i nedelju na nekoliko lokaciju u Zagrebu.

Par hiljada ljudi plesalo je uz jedne od najvećih imena svetske elektronske scene tokom 2 dana i 2 noći festivala.

Festival su otvorili nastupi legende techno zvuka – Chris Liebinga u klubu Boogaloo i jedne od najvećih svetskih zvezda – Loco Dicea u klubu The Best Venue Hall. Uz Liebinga nastupile su domaće snage: Labud, Shipe, Senno, Matya i F.O.R.M. live. Publiku su za Loco Dicea zagrejali Marina Karamarko i Mimi. Oba partyja obeležila je odlična atmosfera, puno pozitivne energije i ovacija publike koju su izvođači apsolutno zaslužili.

Drugi dan festivala obeležio je dnevni party na otvorenom, u Sportskom parku Mladost, uređen u ambijentu koji je ponekim ljudima ostavio dojam kao da su nekoj od svetskih party destinacija i za kojeg kažu da u Zagrebu još nisu doživeli. Na open air delu WELOVESOUND festivala nastupila je jedna od najbitnijih dama svetske techno scene – tINI, članovi Fuse ekipeEnzo Siragusa i naš Mariano Mateljan, slovenski DJ svetskog glasa Valentino Kanzyani, domaća podrška sa trenutnom adresom u Berlinu – Homeboy. Open air je zatvorila legenda Timo Maas. Vrući letnji dan, divna energija i zvuci najkvalitetnije elektronske muzike na sceni danas, rasplesali su zagrebačku publiku do ponoći.

Noćni deo programa nakon open aira preselio se u zagrebačke klubove Johann Franck i Opera gde su za ples bili zaduženi Timo Maas, Miguel Campbell, Gauthier, Felver, Kristijan Molnar i Ivan Mastermix.

 

Festival je završio afterpartyjem za koji su bili zaduženi članovi Fuse London kolektiva. U nedelju, u klubu The Best Venue Hall najverniji partijaneri su uživali do 14h u nastupu Archie Hamiltona, Enzo Siraguse, Rosska i Valentina Kanzyanija.

Organizatori WELOVESOUND festivala su se putem socijalnih mreža zahvalili svim posetiocima koji su došli podržati prvo izdanje ovog festivala i pozvali ih na svoj sledeći događaj, 5. rođendan Sonus festivala na Pagu. Ovaj renomirani festival i jedan od 15 najboljih svetskih techno festivala ove godine će se održati od 20. do 24. avgusta.

 

 

Fotografi: Tomislav Huha,  Stela Mesic

 

Avatar photo

Autor: Igor