Zvuk “usamljenog grada” i “zločina budućnosti”: TIMOTHY J FAIRPLAY i SCOTT FRASER (UK) u klubu Drugstore

Timothy J Fairplay je izvanredan producent ogromnih kapaciteta. Sa muzičkim genijem Andrew Weatherall-om (saradnik izvođača poput Primal Scream, Beth Orton, Bjork, Siouxsie Sioux, New Order i mnogih drugih) napravio je zajednički projekat The Asphodells, čiji album “Ruled By Passion, Destroyed By Lust” predstavlja jedan od hajlajta 2013. godine. Uz izdanja i remikse na etiketama World Unknown, Bird Scarer, Astrolab i Emotional Response, nesumnjivo je da je Timothy vrlo tražen producent. Iako je do sada imao nekoliko solo izdanja, svako od njih je prava “smrt u diskoteci” – sa naglaskom na staro-egipatsku fantaziju iz 2011. ‘Cleopatra Loves The Acid’. Njegovi DJ setovi puni su divljeg slow motion-housea i psihodeličnih disco katarzi koje obiluju analognim tonovima natopljenih acid zvukom.

 

 

Etiketu “Crimes of the Future”, koju je Timothy lansirao sa našim drugim gostom večeri Scott Fraserom, definitivno treba pažljivo pratiti u 2014. Njih dvojica oko 2 godine unazad zajedno produciraju i rade remikse za razne izdavače, nakon što su pokrenuli “Crimes of the future” klupsko veče u Glazgovu sa referencom na istoimeni vizionarsko apokaliptični film Davida Cronenberga iz 1970. Ove periodične žurke dale su Fraseru i Fairplayu slobodu da uđu u mračnije i ezoterične ćoškove svojih ličnih kolekcija ploča, i nakon početka saradnje sa čuvenim londonskim klubom Plastic People, razvili su ove klupske večeri u muzičku etiketu. Reflektujući teme i motive sa žurki, zamišljeno je da etiketa bude fokusirana ka malo bržem i oštrijem zvuku od one sa kojom njih dvojicu publika obično povezuje, što im je stvorilo put da izraze zajedničku ljubav prema manje izraženim house i techno zvukom. Ubrzo nakon pokretanja “Crimes of the future” predstavili su etiketu u vodećoj emisiji posvećenoj underground elektronskoj muzici, omiljenom Boiler Roomu. Pogledajte njihov back2back DJ set kao i celi Boiler Room session.

 

Domaću podršku na žurci pružiće didžejevi Schwabe i Toshke – dobro poznata imena među underground klupskom ekipom u Beogradu i članovi Disco Not Disco kolektiva. Sa DJ Brkom su 2007. pokrenuli ovaj serijal klupskih večeri i zahvaljući njima imali smo prilike da proteklih godina čujemo velike umetnike svetske underground scene. 

TIMOTHY J FAIRPLAY i SCOTT FRASER 8. februara u klub Drugstore uz svoju magiju donose i opak  “zvuk usamljenog grada” i “zločina budućnosti”.

Cena karte u pretprodaji je 350 rsd (Bivši Bar, Kosovska 32), a na vratima će biti 500 rsd.

Dodatne informacije možete pronaći na FB eventu https://www.facebook.com/events/254315391401591/

Timothy J Fairplay https://soundcloud.com/timothy-j-fairplay

Scott Fraser https://soundcloud.com/scott-fraser

Schwabe http://www.mixcloud.com/nebojsa-bogdanovic/ | https://soundcloud.com/schwabe

Toshke http://www.mixcloud.com/disconotdisco/

Avatar photo

Autor: Igor