4 nova remixa Petra Dundova

 
Objašnjenja nema, jer neke stvari nisu ovde da bi bile racionalno objašnjene već da bi ih osetio, pa se Petar u njegovu petlju zapliće rečima: “Techno je muzika koja prethodi pokretu. To je plesna muzika, dovoljno čvrsta da prenese emociju podijumom i dovoljno apstraktna da posluži kao uvod u zauvek”. I to je ono što Dundov radi, uzima perpetualni puls techna na koji nadograđuje kompleksne melodije u eksperimentu onoga što sve može biti rečeno muzikom.
 
Stvaraoc inteligentnog kompleksnog slojevitog techna rođen je početkom 70-ih na zagrebačkim ulicama, a kroz poslednjih 20 godina Zagreb je postao pretesan za jednu karijeru, granice Hrvatske takođe, pa u ignorisanju ovih iluzorno povučenih crta u prašini širi muziku u svim smerovima i svakome ko je voljan slušati i rasti. Poznaju ga i podijumi mega festivala kao I Love Techno, EXIT, Awakenings i Wire, i klubovi koji nose sami svoj kult ličnosti jednog zamrznutog evoluirajućeg trena u savremenosti kao što su Berghain, Matter (RIP), Womb, Air, Fuse, Space, a vodi i dugogodišnju vruću romansu sa belgijskim Music Man labelom.
 
“Moj konačni cilj kao producenta i muzicara je premostiti svet inspiracije i fizičkog sveta do tačke na kojoj slušaoc ne može uočiti razliku između ovo dvoje. Muzika ima jedinstveno svojstvo da komunicira dubokim emocijama koje se nalaze u svima nama samo smo ih zaboravili koristiti. Moja potraga je pokušaj oživljavanja ovih emocija na mesto gde rezoniramo kao jedno.” – sa finalnim rečima jedne životno-muzičke filozofije ostavljamo vas sada užitcima uha zbog kojih ste ovde, Stisni “Play” i učini baš što kaže, igraj se, nikada nisi tako živ kao kada se igraš.
 

 
 
 
 
 
Izvor: Klubska Scena
 
 
 
 

 

Avatar photo

Autor: Igor