ARIL BRIKHA Live 7. aprila u Beogradu

 

Sada već ikona elektronske muzike, poreklom iz Irana, Aril Brikha se u “režiji” organizacije Music reactions vraća u Beograd, gde će 7. aprila live nastup izvesti u klubu „Drugstore”. U velikoj sobi „Drugstore-a” iste večeri naći će se i veterani srpske elektronske muzičke scene – Boža Podunavac i Dušan Kačarević.

Preselivši se u Švedsku kao dete, Aril Brikha je rano razvio interesovanje za elektronsku muziku. „Depeche Mode”, „Front 242” i Jean-Michel Jarre samo su neka od imena koja su ga uvukla u svet elektronske muzike.

Iako su se njegovi producentski počeci poklapali sa periodom jake popularizacije minimala u Švedskoj, Brikha je uspeo da pronađe zainteresovane etikete i da izda nešto od svoje muzike, koja je već tada mogla biti okarakterisana kao Detroit techno. Ipak, ubrzo je shvatio da njegov rad ne odgovara švedskim i evropskim label-ovima, pa je poslao demo „Transmat” etiketi Derrick May-a. „Transmat” je na ovaj način došao do njegove muzike i objavio EP „Art of Vengance”, na kome se nalazi sada legendarna traka „Groove La Chord”.

A šta je njegova muzika? Da li je tehno? House? Deep house? Ona je i sve i ništa. Prevazilazeći muzičke žanrove, Brikha je protekle 2 decenije beskompromisno gradio svoj producentski put, nezavisno od trendova, pozicionirajući se na globalnoj sceni kao jedan od većih inovatora.

Proteklih nekoliko godina nastupa isključivo live stalno unoseći inovacije u svoje trake, a, kako i sam kaže, trenutno je u procesu povratka hardveru nakon decenije oslanjanja na softver tokom sviranja uživo.

Boža Podunavac i Dušan Kačarević domaća podrška ove večeri

Petak veče, 7. aprila, otvoriće Dušan Kačarević. Jedan od najcenjenijih domaćih warm up DJ-jeva poznat je po velikoj progresiji tokom mix-a. Nastupao je i sarađivao sa velikim imenima kao što su Kerri Chandler, Carl Craig, Derrick May, Solomun, Josh Wink, DJ Rolando, Sister Bliss, Nina Kraviz i Levon Vincent, a smatra da je u DJ-jingu jedan od najvećih izazova zadržati ljude u klubu.

Nakon Aril Brikhe za dekove „Drugstore-a” će stati – Boža Podunavac Nekadašnji muzički urednik B92 danas je sinonim za srpsku scenu elektronske muzike. Boža Podunavac je ispratio 3 decenije clubbing kulture u Beogradu i ostao dosledan elektronskoj muzici. Od Soul Fooda, Undergrounda i Industrije, preko Barutane, Omena i Monda, do danas poznatih klubova, Boža je i „vrteo” i ugošćavao brojne svetske DJ zvezde. I posle 30 godina na sceni Boža je dosledan elektronskoj muzici, uvek u potrazi za eksperimentom, ali bez zanemarivanja publike.

 

Više informacija o ulaznicama za live nastup Aril Brikhe i DJ setove Bože Podunavca i Dušana Kačarevića, biće objavljeno uskoro na zvaničnom „Fejsbuk” događaju.

Event – https://www.facebook.com/events/1101989669947019/

 

Avatar photo

Autor: Igor