90 POSTO BRITANSKIH POSETIOCA FESTIVALA KAŽE DA BI SE OSEĆALO SIGURNO NA NEKOM LIVE EVENTU!

 90 POSTO BRITANSKIH POSETIOCA FESTIVALA KAŽE DA BI SE OSEĆALO SIGURNO NA NEKOM LIVE EVENTU!

Istraživanje koje je proveo Festicket pokazalo je da bi se 90 posto posetioca festivala u Velikoj Britaniji se osećalo sigurno da prisustvuju nekom live eventu ove godine. Festicket je anketirao 140.000 kupaca i otkrio da bi se njih 79 posto osećalo ugodno na eventu između jula i avgusta, a taj je broj narastao na 90 posto kad su se spomenuli eventi u poslednja četiri meseca 2021. godine.

Istraživanje je takođe pokazalo da više od 82 posto fanova ove godine planira ići na dva ili više festivala ili događaja uživo. Više od polovina učesnika ankete izjavilo je da bi rado rezervisali i ulaznice za međunarodne kao i za domaće evente. Međutim, samo 7,9 posto izjavilo je da bi se osećali sigurno jedino kad bi bili vakcinisani protiv virusa Covid-19.
Kao primarnu važnost prilikom rezervacije karata naveli su jasnu komunikaciju i osiguranje povrata novca u slučaju otkazivanja. Što se tiče promena na licu mesta, posetioci festivala žele videti da su osigurane dodatne mere čišćenja, da je higijena na visokom nivou te da je omogućeno beskontaktno plaćanje (čak 70 posto ljudi reklo je da će ih takav način plaćanja ohrabriti da prisustvuju eventu).

Zack Sabban, izvršni direktor Festicketa o svemu je rekao: “Jasno je da se u Velikoj Britaniji tokom prošlog meseca dogodio pomak u perspektivi. Nakon premijerove najave u februaru o osiguravanju evenata, bilo je sve više rasprodanih događaja, ali mi smo hteli zaroniti još dublje. Spajanje mišljenja kupaca sa neprekidnim razgovorima s partnerima stavlja nas u snažnu poziciju pri pomoći industriji da se oporavi. Važno je da industrija deluje u skladu sa svim dostupnim vladinim smernicama, ali važno je slušati i publiku, a održavanje evenata na način na koji oni to traže, presudno je za uspeh”, zaključio je.
U skladu s Vladinim smernicama za oporavak, događaji bez socijalnog distanciranja trebali bi se vratiti 21. jula.


IZVOR: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor