Američki mediji: Exit jedna od najvećih znamenitosti Evrope!

Vodeći američki turistički vodič Condé Nast Traveler, izdvojio je Exit kao jedini festival među 50 najznačajnijih turističkih atrakcija u Evropi!

Exit festival je tako stavljen rame uz rame sa Bečkom operom, grčkim Akropoljem, Ajfelovom kulom, Berlinskim zidom, Gaudijevom Sagrada familijom, Mikelanđelovim Davidom, Pikasovom Gernikom, Boljšoj teatrom i mnogim drugim kultnim evropskim znamenitostima i institucijama. U članku je zabava na Exitu stavljena među najveće užitke koji se mogu iskusiti na starom kontinentu, kao što su krstarenje grčkim ostrvima, skijanje u St. Moricu, poseta Luvru, gledanje španskog flamenka u Andaluziji i Formule 1 u Monaku, posmatranje polarne svetlosti na Islandu, ispijanje piva u Češkoj i Nemačkoj, vožnja kanalima i biciklom u Amsterdamu…

Novi Sad se, zahvaljujući Exitu, u ovom članku našao u društvu vodećih evropskih turističkih gradova kao što su Rim, Pariz, London, Berlin, Atina, Lisabon, Amsterdam i drugi. Njujorški medijski gigant Condé Nast drži najčuvenija izdanja u Severnoj Ameraci, među kojima su i Vanity Fair, Vogue, The New Yorker, GQ, Pitchfork, Wired, te Condé Nast Traveler, dobitnik čak 25 nacionalnih priznanja!

Originalan članak na: http://bit.ly/1P4vAlR

Prestižni časopis podseća i na fenomen nastanka Exita iz studentskog protesta i njegov razvoj u jedan od najvažnijih događaja na svetu! U opisu festivala, reporter Calder Quinn, koji je lično posetio Exit pre par godina, pominje istorijat i aktivističku istoriju festivala, ističući da je do danas održao snažnu društvenu misiju. Poseban osvrt novinar je napravio na jedinstvenu lokaciju održavanja festivala, Petrovaradinsku tvrđavu, na koju svake godine dolaze posetioci iz cele planete i koja je zahvaljujući Exitu iz turističke anonimnosti postala čuvena širom sveta.

Exit festival je ranije ove godine proglašen za Najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodeće evropske turističke platforme “European Best Destinations”. Pored ovoga, proglašen je za najbolji evropski festival 2014. od strane Evropskih festivalskih nagrada i 2007. od strane Britanskih festivalskih nagrada. Takođe, ovo nije prvi put da vodeći inostrani mediji ističu magičnu atmosferu na Exitu. Podsećamo, The Guardian je proglasio EXIT za najbolji festival na svetu 2006, kao i najbolju turističku destinaciju 2008. godine, a CNN je 2011. uvrstio EXIT na listu devet najboljih svetskih festivala. The Sun je 2012. novosadski festival uključio na listu osam najboljih festivalskih destinacija, dok se na listi najboljih evropskih festivala EXIT našao 2013. u članku Euronewsa.

Exit Magic – Official Trailer for Exit Adventure 2016:

Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula. Nastupe su već potvrdili Ellie Goulding, Wiz Khalifa, Hurts, Skrillex, Bastille, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Lost Frequencies, Solomun, Robin Schulz, Nicky Romero, Cock Sparrer, Anti-Flag, Dub Pistols, DJ Hype, Andy C, Tommy Four Seven i brojni drugi.

Ulaznice za Exit i Sea Dance prodaju se po ceni od 5.990, odnosno 3.990 dinara, dok cela Exit Avantura košta samo 6.990 dinara, što je ušteda od 60% u odnosu na finalnu cenu! Ulaznice su dostupne putem www.exitfest.org, te u prodajnoj mreži Gigs Tix na preko 60 prodajnih mesta u 25 gradova širom Srbije, među kojima su i knjižare Vulkan, te lanac prodavnica Corner Shop. I ove godine ljubitelji Exit Avanture imaju mogućnost da u bilo kojoj filijali OTP banke, besplatno otvore namenski račun za kupovinu kompleta ulaznica po ovim cenama i da ih otplaćuju na rate sve do 30. juna!

U toku je i prodaja povlašćenih ulaznica za srednjoškolce i studente po cenama od 5.999 dinara za Exit Avanturu, te 5.499 dinara za Exit festival, a ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Gigs Tix uz validnu đačku knjižicu ili indeks. Putem sajta exittrip.org prodaju se i turistički aranžmani koji sadrže ulaznicu i smeštaj od 65 evra za Exit ili 89 evra za celu Exit Avanturu.

 

Avatar photo

Autor: Igor