Amsterdam Dance Event, najveći klupski festival i business conference za elektronsku muziku kompletirao je program za 2018. godinu s 2500 izvođača i 600 govornika u gotovo 200 prostora u Amsterdamu.

 

Amsterdam Dance Event, najveći klupski festival i business conference za elektronsku muziku kompletirao je program za 2018. godinu s 2500 izvođača i 600 govornika u gotovo 200 prostora u Amsterdamu.

Konferencija se održava od 17. do 21. oktobra, a očekuje se više od 400 hiljada posetioca iz 100 zemalja za njihovo 23. izdanje.

Među najnovijim govornicima su Jean-Michel Jarre (FR) i Nile Rodgers (SAD), koji će se pojaviti u dnevnom programu i govoriti o svojoj karijeri i muzičkom uticaju na današnju elektronsku muzičku kulturu. ADE, inicijativa Bume, brzo je narasla poslednjih godina. Organizacija ugošćuje 2500 umetnika i 600 govornika u rekordnom broju prostora. ADE započinje u sredu 17. oktobra s koncertom Colin Benders i Metropole Orkest, a završava, među ostalim aktivnostima s ADE Hangoverom, besplatnom festivalu na NDSM-pristaništu.

Fokus na Južnu Koreju i proslave 30 godina Dutch Dancea očekivani su vrhunci opsežnog dnevnog i noćnog programa uz puštanje posebnog dokumentarca, koncerta Hardwell & Metropole Orkest, Simfonija – The Global Revolution of Dance, kao i izdavanje knjige Dutch Dance: How The Netherlands took the lead in Electronic Music Culture

ADE by Day osim opsežnog muzičkog programa, ističe trenutne tehnološke i društvene trendove, kao i križanja s drugim žanrovima poput dizajna, filma i fotografije. Među najznačajnijim događanjima u programu ADE po danu su instalacije Heleen Blanken (NL) u Lab111 i Ryoji Ikeda (JP) u renomiranom Eye muzeju. Filmski program uključuje Beate Kunath (DE) među ostalima.

 

Među najavljenim umetnicima su i Amp Fiddler (US), Bizzey (NL), Carista (NL), Carl Craig (US), Cassy (GB), Fenna Fiction (NL), Juan Atkins (US), Marcel Fengler (DE), Marco Carola (IT), Sam Feldt (NL), Solar (US) i Virginia (DE).

Celi line up je dostupan na a-de.nl/artists.

Avatar photo

Autor: Igor