ANETHA – FRANCUSKA PREFINJENOST


Voli crtanje, arhikteturu i kuvanje. Divi se Rodger Federer-u i obožava japansko jelo Ramen. A mi se divimo njoj i njenoj muzici. Gracioznost ili Anetha. Njena muzika je ona. Ovaj put predstavljamo Anethu – francusku prefinjenost na techno način.

Iz Francuske dolazi previše dobrih stvari…kroasani, sir, kultura, umetnost, François X, I Hate Models, Zadig, Polar Inertia, Shlømo, Umwelt…i ona.

Završila je arhikteturu u koju je apsolutno zaljubljena.

Njena traka “Acid Train” koju je izdala za Anagram label, ima skoro million pregleda na Youtube-u  (mojih su 200.000).

 

 

Prva ploča koju je kupila je “If I Ever Feel Better” – Phoenix. Obožava sintisajzer  i mesto o kome sanja da pušta muziku je Radiant City of Corbusier u Marseju.

Resident je žurki pod nazivom “Blocaus”. Od početka sarađuje sa Blocaus ekipom koju čine EXAL, AWB, BLNDR, ABSL i Von Grall. Blocaus je nastao 2012. godine, a nakon toga, 2016. godine, uspeli su da od njega naprave i label pod nazivom Blocaus Series.

Kaže da je njen najveći uspeh u karijeri bio kada su joj roditelji rekli: “Hvala ti što si nam dozvolila da proživimo svih 50 godina u ovom trenutku” –  nakon što je završila set u Berghain-u.

Traka za kojom žali što nije njena je upravo “Marionette” – Matthew Johson. Da je objekat volela bih da je slika autora David Hockney-a.

 

 

Nove trake koje je izdala u 2018. godini su Return Ticket” i “Disinhibition”.

Moram da pohvalim organizaciju Music Reactions, ne zbog Anetha-e, već zbog svih umetnika koje su uspeli da dovedu i zbog cele priče koja se zasniva ne samo na muzici, već na celokupnoj umetnosti. Hvala Music Reactions što razumete deo moje duše…i verujem da će se i druge duše koje lutaju hodnicima Drugstore-a pronaći u ovome.

Moja dužnost je da vas upoznam  sa izvođačem, takozvani domaći zadatak. Na vama je da osetite ono što pišem (da ne bude uzalud)…Volela bih da se barem neko seti nečega napisanog u ovom tekstu dok je sluša. Nije izvođač samo DJ. Oni imaju dušu… zato ih volite. Zato im se posvećujete.

Razlog zbog koga je Anetha posebna je baš zato što je u našem gradu ovoga puta i zato što možete da podržite još jednu ženu u industriji. Nisu one slabe, nije to razlog, već zato što doprinose muzici na poseban način.

Avatar photo

Autor: Igor