ARTBAT ZA ONLYCLUBBING: Nikad nismo puštali u Srbiji, mi smo super uzbuđeni što ćemo konačno imati priliku!

 ARTBAT ZA ONLYCLUBBING: Nikad nismo puštali u Srbiji, mi smo super uzbuđeni što ćemo konačno imati priliku!

Mislimo da ovaj duo stvarno nema potrebe predstavljati i da svi jedva čekamo da ih konačno čujemo uživo u Srbiji! Upravo su ova dva momka izdvojili malo vremena za naš portal i odgovorili na neka zaista sjajna pitanja. DAME I GOSPODO – ARTBAT!

Za početak hvala vam mnogo što ste prihvatili da uradite intervju za naš portal. Za nas ste vi trenutno medju najboljim DJ-evima i producentima na svetu, vaši setovi i produkcija su nerealno dobri.

Ćao Artur i Batish, hvala što ste nam se pridružili danas. Ovo moramo odmah da vas pitamo, vaša produkcija je brutalno dobra, sjajan vajb, prelepi vokali i tako kvalitetni prelazi. Gde pronalazite inspiraciju za tako dobro produkciju i kako izgleda vaš jedan dan u studiju?

ARTBAT: Odmah u srž – svidja nam se to! Za početak hvala vama na pozivu za intervju, zadovoljstvo je naše. Dok smo na putovanjima mi najviše tada testiramo naše nove trake i tu dobijamo inspiraciju za novu produkciju. Kada vidimo da svi plešu i dobro se zabavljaju mislimo da nema veće inspiracije od toga, takodje i na svim tim prelepim mestima oko sveta koje obidjemo utiču na našu kreativnost, a kada dodjemo kući tu je i inspiracija od strane naše porodice i prijatelja. Jednostavno život nas inspiriše. Mi se sastanemo rano ujutro od ponedeljka do četvrtka (ako je moguće i nismo na putu) i bacimo se na posao.

Dosta producenata ima vrhunske trake, ali njihovi setovi kada su ispred publike nisu baš toliko dobri, ali u vašem slučaju i produkcija i setovi su BRUTALNO DOBRI, kako uspevate i jedno i drugo, koja je vaša tajna 🙂 ?

ARTBAT: Vi ste to rekli :), hvala za tako divne reči. Mi pravimo muziku za svet, za ljude, za plesni podijum. To je ono što nam je bitno i možda je to naša tajna.

Za vas, šta je ključni momenat u vašoj DJ karijeri?

ARTBAT: Jedna od naših prvih traka pod nazivom “Mandrake” je bio jedan od tih momenata. Kada smo se upoznali po prvi put, mi smo samo hteli da našu pasiju delimo sa svima – da izdajemo našu muziku.

Traka “Mandrake” se svidela zvezdama kao što su Richie Hawtin i Maceo Plex i kada smo videli njihove snimke kako puštaju našu muziku ispred tolikog broja klabera, to je bio znak za nas. To nas je nateralo da se vratimo u studio i pravimo još novih traka. 

Bićemo im uvek zahvalni što su nam pokazali put, pogotovo Richie Hawtinu koji je neko na kog smo se uvek ugledali.

Kako ste se vas dvoje upoznali i kako ste odlučili da počnete da radite zajedno?

ARTBAT: Upoznali smo se u jednom andergraund klubu u Kievu koji se zvao “The Lab”. Imali smo onaj prvi klik i to je to. Posle dosta priče i upoznavanja odlučili smo da odemo u studio. Sve ostalo je istorija.

Koji je vaš stili kao DJ-eva? Koje je vaše omiljeno mesto za puštanje? Festival i glavni stejdževi ili intimni klubovi?

ARTBAT: Jednostavno ARTBAT STIL :). Ne volimo da poredimo naš zvuk sa drugim DJ-evima, mi verujemo da je svako unikatan za sebe i da je svaka produkcija jedinstvena. Mi se trudimo da naglasimo emocije, slobodu i radost. Naša muzika vas tera da osetite nešto – našu viziju.

Volimo da puštamo i na jednim i na drugim mestima, ali po nama naša muzika je stvorena za ogromnu publiku i za veliko, snažno i jako ozvučenje.

Da li radite b2b jedan pored drugog svaku traku, ili svako po pola sata? Da li pričate i komunicirate dok puštate muziku, ili imate neki vaš “unspoken” dogovor i komunikaciju?

ARTBAT: Može se reći da imamo “unspoken” dogovor, ali da naravno i da komuniciramo dok puštamo muziku. Uvek je dobro da u toku seta razmenjujemo ideje i uvek je b2b.

Momci vi ste puštali na toliko sjajnih dogadjaja u poslednjih par godina. Da li postoji možda neki klub ili festival za koji vas veže nešto posebno?

ARTBAT: Da zaista mnogo sjajnih dogadjaja. Imamo zaista sjajne uspomene kada su u pitanju naša gostovanja u Brazilu. Od kako smo puštali na Cercle žurci na vrhu “Sugarloaf” planine u Riju, osećamo zaista jaku energiju koja Južna Amerika ima ka nama, ali kao što smo rekli zaista mnogo dobrih žurki.

Šta trenutno radite momci? Da li nam možete reći nešto novo što spremate? Šta da očekujemo od ARTBAT-a u studiju 2020.godine?

ARTBAT: Možete da očekujete zaista mnogo nove ARTBAT muzike…… Sredinom januara izlazi naš hit remiks za Sono “Keep Control”, a izdanju kojem se jako radujemo je naša saradnja sa prijateljima Camelphat. Jedva čekamo da ovu traku pustimo u Beogradu.

Konačno dolazite u Srbiju tačnije u Begorad. Da li ste svesni koliko ovde imate fanova i koliko svi jedva čekamo da vas konačno čujemo uživo na Central Dance event festivalu 29.decembra. Da li imate neku poruku za veliki broj vaših fanova koji će doći u Beograd da vas slušaju?

ARTBAT: Nikad nismo puštali u Srbiji, mi smo super uzbuđeni što ćemo konačno imati priliku. Ajde da vidimo koliko imamo novih fanova u Beogradu 29.decembra.

Hvala vam mnogo na izdvojenom vremenu i vidimo se u Beogradu!

Nadamo se da vam se svideo intervju koji smo uradili sa Artbat duom. Mi smo 29.decembra na Central Dance Eventu, kao i sve ostale dane.

Ukoliko do sad niste obezbedili karte za veliki CDE festival pravac klik ovde.

 

Avatar photo

Autor: Igor