Artur Weber stvorio je Inner Waves – imerzivnu audio-taktilnu simfoniju pokretanu vodom!

 Artur Weber stvorio je Inner Waves – imerzivnu audio-taktilnu simfoniju pokretanu vodom!

Interdisciplinarni umetnik Artur Weber kreirao je lampe koje se transformišu u instrumente, omogućavajući gledaocima da otkriju svoje unutrašnje glasove kroz slušno-taktilnu vezu.

Za svoj najnoviji showcase, Inner Waves (unutrašnji talasi), vodi nas na hipnotičko i reflektivno slušno-taktilno putovanje na izložbi “Refracted Identities, Shared Futures” koju je organizovao najveći svetski Festival svetlosti Noor Riyadh (Rijad) iz Saudijske Arabije.

Interaktivna audio-taktilna sinestezija koju pokreće voda.

Inner Waves koje su kustosi Neville Wakefield i Maya Al Athel, prevazilaze tradicionalne umetničke forme i redefinišu granice interaktivne umetnosti. Skulpturalni instrument, dizajniran da izazove osećaj čuđenja i introspekcije, deluje kao kanal koji premošćuje jaz između opipljivog i eteričnog. Iskorišćavanjem transformativne moći vode, Weber poziva publiku da ponovno otkrije svoj najdublji glas, budeći simfoniju slušno-taktilne sinestezije koja odjekuje duboko u njima.

Ono što izdvaja “Inner Waves” je njegovo oslanjanje na fiziologiju gledaoca. Dok posetioci komuniciraju u interakciju sa instalacijom, voda u njihovim telima usklađuje se sa tekućom suštinom umetničkog dela. “Magična veza se stvara svakim nežnim dodirom površine instalacije, a zapanjujuća fuzija zvuka i svetlosti pretvara prostor u utočište samoizražavanja. To je slavlje ljudskog duha, gde svaki pokret postaje nota u velikoj kompoziciji života“, zaključuje Artur Weber.

Artur Weber prkosi žanrovskim definicijama istražujući sve medije, od tradicionalnih i digitalnih do interaktivnih intervencija. Pomera granice performansi dok istražuje savremenije i ubedljivije vizuelne narative. Na kraju izložbe zaključuje: „Naš rad je pesma nade i unutrašnje vere u naše snove i latentni potencijal“.

Ceo video možete pogledati ovde.

IZVOR : Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor