AVANTURA U MIKSerU – kompletan program i satnice

U okviru dvodnevnog multimedijalnog događaja Avantura u MIKSerU, Exit i Mikser predstavljaju Konferenciju kreativnih industrija Srbije (KKIS) koja će 28. februara i 1. marta od 10 do 16 časova, kroz brojne panele, stručne analize, tribine i diskusije, ukazati na značaj kreativnih industrija u Srbiji. KKIS će se održati u prostoru Mikser House-a u Karađorđevoj 46, sa ciljem da kroz razmenu znanja i iskustava iz zemlje i inostranstva uspostavi temelje za dalji razvoj KI Srbije.

U petak, 28. februara od 10 do 12 časova svetski priznati stručnjaci govoriće o kreativnim industrijama u svetu i fenomenu KI kao svojevrsnog fenomena zamajca rasta modernih ekonomija. Svoja iskustva podeliće Andy Eagle, direktor Chapter organizacije iz Velike Britanije i Fionn Zarubica, stručnjak za konzervacije, upravljanje i izlaganje umetničkih zbirki i kulturnog nasleđa. Na panelu učestvuju i Hristina Mikić, predavač, stručnjak i konsultantkinja u oblasti kulturne politike, iz Grupe za kreativnu ekonomiju, kao i Martin Kern, šef operacija Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Drugi deo konferencije, od 14 do 16 časova, biće posvećen dostignućima KI Srbije. O ovoj temi govoriće i organizatori Avanture u MIKSerU, koji će ukazati na dostignuća KI u oblasti festivala i urbanog dizajna – Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala i Ivan Lalić, izvršni direktor Mikser festivala. O dostignućima u oblasti filma govoriće Ana Ilić, izvršna direktorka Srpske filmske asocijacije, u oblasti IT industrije Mirko Topalski, Direktor Eipix Entertaiment, i u oblasti mode Nenad Radujević, direktor i osnivač modnog studija Click. Konferenciju će u petak moderirati Nemanja Milenković iz EXIT festivala.

U subotu, 1. marta, konferencija KIS će kroz panel diskusije, predstaviti izazove za razvoj kreativnih industrija u dve sesije: obrazovanje i infrastruktura kao osnova razvoja sektora KI i potrebe činioca KI u Srbiji kao preduslov za dalji rast.
Pozivamo Vas da nam se pridružite!, Ana dekanka Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju, Veran Matić, novinar, predstavnik borda direktora B92 i Miša Lukić, predsednik upravnog odbora i suvlasnik kompanije Publics Group Serbia i osnivač Leo Burnett-a, najuspešnije i najnagrađivanije srpske agencije u poslednjoj deceniji. U diskusiji će im se pridružiti i Nada Popović Perišić, dekanka Fakulteta za medije i komunikacije Singidunum univerziteta, Vigor Majić, direktor naučno istraživačke stanice Petnica, Nemanja Petrović, pomoćnik predsednika opštine Savski Venac, kao i Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre.

O potrebama aktera KI u Srbiji koje mogu dovesti do rasta kreativnog sektora, govoriće se od 12 do 13.15 a učesnici ovog dela diskusije su Ivan Blagojević , direktor i vlasnik produkcije “Nišvil”, Dejan Restak osnivač i direktor Vibe Network-a. Predstaviće se i Maja Lalić, kreativna direktorka Miksera, kao i Ivan Milivojev, član UO Evropske asocijacije festivala YOUROPE. Moderator ovog dela konferencije biće Marko Maršićević iz Marsh produkcije.

Konferencija KIS oržaće se u Mikser House-u u Karađorđevoj 46 u Beogradu, i trajaće od 10 do 16 časova 28. februara i 1. marta. Kompletan program dnevnog dela konferencije dostupan je na sajtu http://kkis.rs/

ŽURKA EXIT AVANTURE

U subotu uveče će se, takođe u eklektičnom ambijentu Mikser House prostora, održati žurka EXIT AVANTURE s početkom u 22h, uz nesvakidašnju promociju SEA DANCE FESTIVALA, X-Bass programa i Reggae bine.

Nastupaju:

22:00h – 23:30h – Promocija Reggae bine

23:30h – 00:15h – Wenti Wadada Band

00:15h – 01:15h – Who See

01:15h – 02:00h – Rasheed b2b Necone

02:00h – 04:00h – Prototypes

04:00h – 05:00h – Rahmanee b2b Side 1

Ulaz na noćni program AVANTURE U MIKSERU je besplatan za najbrže vlasnike ulaznice za EXIT/EXIT AVANTURU 2014 koji su se prethodno registrovali! Registracija kupaca EXIT karata za dobijanje besplatne ulaznice za žurku AVANTURE U MIKSerU je u toku na sajtu www.gigstix.com i mogu da se registruju svi oni koji su kupili karte za EXIT/EXIT AVANTURU zaključno sa 15. 02. Broj besplatnih ulaznica je ograničen!

U prodaji su ulaznice za noćni program konferencije AVANTURA U MIKSERU za sve one koji nisu vlasnici karte za EXIT/EXIT AVANTURU. Cena ulaznice u pretprodaji iznosi 500 din, a na ulazu će biti 700 din. Ulaznice mogu da se nabave online, preko sajta www.gigstix.com , kao i u poslovnicama GIGS TIX-a i u Mikser House-u (Karađorđeva 46, Beograd).

PROMOCIJA DUNAVSKE FESTIVALSKE MREŽE (DFN)

Petak, 28. februara u 20:00 časova u Mikser House DANUBE FESTIVALS NETWORK svojim sadržajem i aktivnostima za cilj ima da predstavi kulturni potencijal zemlje zasnovan na kreativnim industrijama, čiji je značaj za opšte ekonomsko stanje i razvoj turizma od ključne važnosti. U toj konceptualno i sadržajno originalnoj misiji, koja podvlači ekonomski i kulturološki značaj festivalskih manifestacija, udružila su se tri festivala: muzički festival – Exit, festival kreativnosti – Mikser i filmski festival – Cinema City.

Govornici na promociji:

Dušan Kovačević, direktor Exit festivala,

Ivan Lalić, direktor Mikser festivala,

Miloš Ignjatović, direktor Cinema City festivala,

Predstavnik Austrijske razvojne agencije – ADA (tbc).

Pozivamo Vas da nam se pridružite!

Avatar photo

Autor: Igor