Svemirska Kafana 27.02 – 01.02.

ČETVRTAK 27.2 u 23h

 
Tehno mudrosti
△ MIHAJLO ( HEAR IT. FEEL IT. MOVE IT.)
△ MUDROST ( /, Edit Tehno)

Nastavljamo Mudri Tehno četvrtak na kome vam predstavljam svežu muziku i promoe koji mi svakodnevno pristižu od raznih izdavačkih kuća sa kojima saradjujem. Kroz Tehno mix dodirujemo sfere Ambijenta, Chilla, Industriala i Electra, a hipnozom uma kroz ples dolazimo do spoznaje neuhvatljivog.

/Mudrost// je pojam koji označava duboko znanje, uvid, dobro rasuđivanje. Ljudi koji teže Mudrosti nazivaju se filozofima (gr: filia – ljubav, sofia – mudrost). Onaj ko se okreće Mudrosti nalazi vremena za duhovno usavršavanje, ne dopuštajući da ga “progutaju” zahtevi praktičnog života.

Ulaz besplatan

 
 
PETAK 28.2. u 23h
 
DRUM MOTION :: BILLAIN & CODEX & Co.
 
 
S ponosom vam predstavljamo jednog od najboljih DnB producenata, audio inženjera i vanzemaljaca zarobljenih i prinudno naseljenih na zemlji, BILLAIN-a, koji u petak 28. februara dolazi u našu dimenziju da obeleži Phase Codex-ov nepostojeći rodjendan – 29.feb.
 
BILLAIN [Bad Taste Recordings / Rise Audio / Citrus Recordings] BIH
 
CODEX [Full Force recordings / Sinuous Recordings V Cyclone Recordings / Teskoba / Tribe12] 
 
LEVEL [Hi Headz / Schedule One Recordings / Vampire Records HQ] 
 
YEBIGGAH [Šuma Muzika] 
 
KASTILJAS MC [Codex]
 
 
200rsd < 00h < 300rsd
 
 
SUBOTA 1.3. u 05h
 
Belgrade Afterhours
 
Izlazak Sunca na reci i prva jutarnja kafica, dok nam Dj Mancha i  Dj Mark Panic priređuju jedan od svojih predivnih aftera. To više nije ni after, već žurka koja se čeka cele nedelje, jer svi znamo kakva energija vlada kad se njih dvojica popnu na dj pult! 
 
MANCHA /A Must Have/Mirabilis /Re-Start
 
MARKPANIC /WF /USB /Re-Start
 
 
ulaz 200din
 
 
SUBOTA 1.3. u 23h
 
Techno Night Show Vol.3
 
Line up:
DR.ADJI
ŽOHAR
KOBAYA 
SALE L
————————————————–
Ufur: pre ponoći 150, posle ponoći 250din
————————————————–
 
DR.ADJI / Mirabilis Records / Unicorn Music /  Maintain Replay
 
DR.ADJI (Dragiša Pujević, rođen 14.04.1988.), je uveliko dobro kotiran DJ i Producent u Beogradu. Njegov stil je glatka mešavina Techno-Minimal-Progressive bita sa jakom bass linijom. Radeći kao deo Vibe Yourself tima ovde u Srbiji ima redovno gigove u Beogradu i okolini, a ima izdanja u okviru Mirabilis Records, Unicorn Music, Maintain Replay, Digital Killers Records, Insane Room Records, Drugstore Records/DSR Digital . Često radi na novim projektima zajedno sa srpskim producentima i DJ-evima kao sto su Randy Mihajlović, Vid Marjanović, Float, Depra, Kristina Lalić i drugi. Njegov prvi album ‘New Age Of Drums’ koji će izaći početkom 2015-te.
—————————————————————————————
 
DJ ŽOHAR / Refuel / Energy Industries / Armalyte / Physical Soul / Blackout Audio 
 
Začetnik Refuel organizacije, koja se od samog početka trudila da underground zvukom edukuje publiku i osveži monotonost domaće scene mešavinom elektronskih pravaca i aktivnim eksperimentima u klubovima, prezentujući beogradskoj tehno sceni živi duh “zlatnih” 90-ih. Već od 1999-te svoj zvuk prezentuje u svim poznatim beogradskim klubovima kao sto su Kolos, Akademija, Industrija, Barutana, Fest, Mondo (Plastik), kao i svim većim gradovima širom Srbije. Kao rezultat bavljenja elektronskom produkcijom proteklih nekoliko godina, usledilo je debi tehno izdanje na beogradskoj sceni za famozni londonski label Energy Industries. Ovaj singl je za samo nekoliko nedelja nakon izlaska jasno izkristalisao svoje mesto na vrhu top lista evropskih muzickih časopisa (Muzik, Wax Magazine, itd.). Između ostalih, pomenuti eminentni britanski časopis na polju klupske kulture, Wax, je Žoharovu ploču “The Real Story EP” proglasio za izdanje meseca. Nakon više nego uspešnog producentskog debija na globalnoj tehno sceni usledili su singlovi za švedske etikete Armalyte i Physical Soul, zatim i za londonsku etiketu Blackout Audio, inače vlasništvo mozda najkompromitovanijeg DJa današnjice Mark E.G.-ja koji je zaintrigiran Žoharovim aranžmanom insistirao na sopstvenom remixu jedne od tema sa 
ploče kao i zajedničkom beogradskom booking (Track Dark Queen pušten je 2002 god. od strane CARL COX-a na jednom od najvećih tehno festivala u svetu – I LOVE TECHNO). DJ Žohar nastupao je sa inostranim imenima kao što su Chris Liebing, Marco Lenzi, Frank Lorber, John Terry, LaDiDa, Rob Stow, D.Digger, Pascal FEOS, Samuel L. Session, Toni Rios, Joerg Henze, Ingo Boss, Marco Carola, Thomas Heckmann, Thomas Schumacher… Od 2002 do 2005, bio je član beogradske booking agencije Homerun, kao i rezident kultne radio DJ emisije Generator.U poslednje vreme Zohar radi na svom live nastupu.
 
Contact & Bookings: dj_zohar@yahoo.com
—————————————————————————————
 
KOBAYA / Recon Warriors / Recon Light / Jesus Loved You
 
2004-te izdaje prvi EP “Rosa Salvahe” za Recon Warriors label. Nakon čega zajedno sa Markom Nastićem izdaje “Mafia Szlava”EP, a potom za Recon Light “It’s all about a haircut”. Zatim sledi izdanje “Blackmail” opet za Recon Warriors nakon čega izlazi i “Shiballizer” EP za label Valentina Kanzyani-a “Jesus Loved You”. Posle kraće pauze mnogo vremena provodi u studiju i radi na novim projektima, remixima i izdanjima koji će se pojaviti na Recon, Recon Light i Traffica labelima. U protekle četiri godine Kobaya je radio kao aktivan član Teske Mašinerije uz Marka Nastića, Dejana Milićevića i Marka Milosavljevića, takođe je našao i svoje mesto u Bordel studiju pomenute ekipe kao producent i tehničar. U tom periodu učestalo nastupa i dobija bukinge za Mađarsku, Sloveniju i naravno Srbiju gde je takođe bio rezident na eventima u Beogradu. U poslednjih godinu dana bavi se produkcijom i miksanjem u svom novo oformljenom Sonic Fitness Studiju. Njegov stil se može okarakterisati kao mešavina house i tehno zvuka.
 
———————————————————————————————–
 
SALE L / Crew21 / THCF / Next Parties
 
Muzikom je počeo da se bavi davne ’94 godine. Inspirisan elektro pank muzikom i tvrdim gitarskim zvukom uči da svira na gitari.
Od ’99 godine ga privlači elektronska muzika i intezivno nabavlja vinile sa raznovrsnom muzikom i neprekidno radi na obogaćivanju muzičkog sadržaja i ličnom tehničkom i muzičkom usavršavanju. Kroz set na tri gramofona virtuozno provlači muziku tek-haus varijantu,elektro-tehno, fanki sa tvrdim i veselim minimalnim prizvukom i sa jakim gruvom, čineći je prilagodljivom za poštovaoce naše scene.Prvi značajan samostalni nastup imao je 15. novembra 2001. godine na stadionu Marakana u Beogradu pred 13000 ljudi.Tokom narednih godina svirao je sa eminentnim beogradskim dj-evima i sa stranim producentima kao što su Danilo Vigorito, CJ Bolland, Marco Lenzi, Kay D Smith, Lars Klein, Tony Thomas, H-Foundation. Nastupao je po vodećim klubovima i splavovima u Beogradu, kao i u gradovima širom Srbije. Učesnik je novogodišnjeg STARGATE događaja i ”Ovo je moj Grad” festivala. U januaru 2011-te postaje član sastava rep grupe THC La Familija koja ima 2 albuma iza sebe i koja postoji 10 godina. 2013 godine postaje član Next Parties organizacije koja se bavi promosivanjem muzike u Srbiji.
Avatar photo

Autor: Igor