Banda Panda and Kc Grad supported by Alibey presents – Rodion

 

Banda Panda and Kc Grad supported by
Alibey presents:

Rodion

Rodion nam dolazi iz Rima. Ovog didžeja Mixmag/UK je proglasio “novim genijem italijanskog diska”. Disko legenda Đorđo Moroder je pustio Rodionov remiks njegovog velikog hita E=MC2 tokom svog prvog didžej nastupa u Njujorku kada je imao 73 godine.

Rodion ima veoma zanimljivu prošlost. Išao je u poznatu katoličku muziku školu, gde su ga proglasili pijanistom generacije. U njega su polagane velike nade kao u crkvenog orguljaša, ali posle jedne noći provedene sa prijateljima u gradu, on je otkrio elektronsku muziku i vrlo brzo se navukao na italijanski noćni život i klabing. Crkva je saznala za njegovu mračnu rejv stranu života i rešila da ga zamoli da ode. Rodion je nakon ovoga počeo novi život, kupio opremu od nekog starijeg italijanskog house producenta i počeo da kombinuje svoja klasična znanja sa novom inspiracijom. Rezultat je ispao neverovatan, ekstremno emotivna muzika pomešana sa zvucima futurističke elektronike. Negde između dubina kosmičke muzike i sintetizovanog fanka, pomešanih sa dramatičnim melodijama iz italijanskih horror filmova.

Rodion čini polovinu dua ALIEN ALIEN, zajedno sa Hugoom Sančezom. 2011. Izbacili su svoj prvenac ‘Black Guru’ EP za Slowmotion records.

Avatar photo

Autor: Igor